RabbitHood Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 Mimo, że schudłem już równowartość niejednego kolarza zawodowego to w dalszym ciągu czuję się w w "obcisłym" jak szynka krakowska no i na emtibi pokazywać się w laikrze to obciach! Po dzisiejszej jeździe zacząłem się zastanawiać, czy istnieją bardziej "wyluzowane" dosłownie i w przenośni koszulki z kieszeniami z tyłu? No niby mógłbym z nerką jeździć - ale nie wydaje mi się to wygodne rozwiazanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 Są, np takie https://foogwear.com/pl/p/Jersey-Short-Grunt-GRVL/118 Nerka MZ jest wygodniejsza do wożenia szpejów niż kieszenie w koszulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 No ta koszulka to faktycznie taka bardziej wyluzowana! Nera "wydaje mi się" że denerwowałaby mnie tym paskiem opinającym w pasie i majtaniem się na wszystkie strony podczas jazdy... Ale to tylko moje takie przypuszczenia bo w życiu nerki nie miałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 Nerka siedzi dość nisko na biodrach (przynajmniej u mnie) w czasie jazdy w ogóle nie czuję, że ją mam, za to napchane kieszenie czuję aż za bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 Koszulka musi być obcisła bo inaczej ci z tych kieszonek wszystko powypada (już nie mówiąc o tym, że będzie podczas jazdy się ruszać i denerwować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 5 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 No kurde ma to sens... ciężko być każaulowym cyklistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 5 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 22 godziny temu, Mihau_ napisał: Koszulka musi być obcisła bo inaczej ci z tych kieszonek wszystko powypada (już nie mówiąc o tym, że będzie podczas jazdy się ruszać i denerwować) Jak kieszenie są na zamki, to nic nie wypadnie Czy coś wypadnie, czy nie z kieszeni bez zamka, to wszystko zależy co się wozi i tyle. Trzeba podejść do tego indywidualnie. @RabbitHood zobacz w Decu te koszulki: https://www.decathlon.pl/p/koszulka-rowerowa-mtb-rockrider-expl-500/_/R-p-330629?mc=8615849&c=Czarny Jedna z kieszeni jest na zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 5 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 Zapomniałem sprawdzić w declu! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Ja mam z Dekla, z jakiejś przeceny. Jest luźna, materiał jest nierozciągliwy, więc to nie kwestia za dużego rozmiaru Nie wiem czy mają w ofercie jeszcze ale warto popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 9 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 https://www.centrumrowerowe.pl/koszulka-mtb-endura-hummvee-pd4827/?v_Id=173003&gclid=Cj0KCQjwzqSWBhDPARIsAK38LY-72rvANOCXawO18S7L8ltfVUlH4uBD8rOWkfbz2JhdR9pOWYU5t74aAhkWEALw_wcB Są też rozpinane w całości. Są też mniej obcisłe od rogelli https://www.centrumrowerowe.pl/koszulka-kolarska-rogelli-explore-pd22313/?v_Id=141028&gclid=Cj0KCQjwzqSWBhDPARIsAK38LY_itc707YR4N3opti44l5hwBU-OjdjjuT373b4rKNNSQnS25GpthLcaAl9PEALw_wcB OD tygodnia szukam czegoś podobnego. Ja te z deca zamówiłem i odesłałem bo ogólnie mi nie podobały dodatkowo ten materiał dla mnie nieprzyjemny. Endure i Rogelli zamówiłem wczoraj więc się jeszcze nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 12 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 Doszła do mnie ta rogelli koszulka. Bardzo ładna, nie obcisła ale nie luźna taka dla mnie idealna. Fajne kiszonki, zamek itp. Jedyny minus, który jest dla mnie bardzo dużym minusem to taki, że jej długość z tyłu jest taka sama jak z przodu. Więc jak ktos jeździ w spodenkach na krótkich gaciach to będzie widać plecy... Przez to, że nie jest bardzo obcisła to ta gumka na dole nie trzyma zbyt dobrze. Przynajmniej na mnie wziałem M na 177 i 68kg. Może na kogoś cięższego będzie dobrze trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WZB Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Luźne koszulki ale stylizowane na normalne kolarskie z trzema kieszeniami są po prostu chujowe. Z mojego doświadczenia albo koszulka stricto kolarska (obcisła bo tylko wtedy kieszeni spełniają swoją funkcję) albo normalne ubranie czyli stylówka typowa dla komutera czy rowerowego hipstera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 O to chodzi, że potrzebuje jakiegoś patentu na przewóz szpeju. "rowerowe" koszulki pod tym względem są świetne - telefon, czekolada i klucz do piwnicy wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Jak nie znajdziesz odpowiedniej koszulki, to pomyśl nad pasem do biegania - małe, a sporo pomieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Jak wyżej. Daje radę. Pomieści nawet ten pól litrowy miękki bidon do biegania jak chce sie zabrać więcej wody. Jak zrezygnujesz z telefonu to nawet dwa. Do kieszonki na zamek wchodzi telefon wielkości Xaomi Mi 11i ale bez etui. https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-x329994?mc=8612400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi