Skocz do zawartości

[2000-3500zł] Rower mtb/cross na codzień

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, myślę nad kupnem roweru mtb/cross, ale niestety nie znam się na rowerach i prosiłbym o pomoc w podsunięciu jakiegoś fajnego roweru do 3500zł. Miałem na oku rockrider 540 explore, ale niestety na razie jest niedostępny na decathlonie, a dostawa będzie dopiero 23 lipca. Chciałbym kupić trochę szybciej jakiś dobry rower. Jesteście mi w stanie polecić jakieś alternatywy? Pozdrawiam

Rower górski MTB Rockrider Explore 540 29" ROCKRIDER | Decathlon

Co to znaczy "na codzień"? Jeśli codziennie jeździsz w terenie to bierz mtb, jeśli nie to po co Ci rower formalnie w teren? ;) A jeśli taki typ się po prostu podoba i koniec, innego nie chcesz, to kup po prostu który ładniejszy. A jeśli nie znasz innych typów rowerów (często bywa), to napisz jak i gdzie ta codzienna jazda ma się odbywać i dostaniesz sugestie co ewentualnie wybrać.

Faktycznie może źle to napisałem. Jeździć będę pewnie 2-3 razy w tygodniu jak czas pozwoli, trochę po mieście, trochę poza. Zazwyczaj robię około 20-40km. Szczerze to na początku po prostu chciałem rower typu cross (bo chyba taki jest?), ale ktoś mi polecił właśnie zamiast modelu Romet Mustang m2 ten, o którym wyżej pisałem i mówił, że będzie lepszy jak za taką samą cenę w zasadzie. Nie wiem czy to kwestia przerzutek czy czego, ale tak napisał, że ten się dużo bardziej opłaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...