det Napisano 2 Lipca 2022 Napisano 2 Lipca 2022 Hej! Mam nowy rower, chciałabym jeździć nim w innych okolicach i do tego celu przewożę go w bagażniku samochodowym. Niestety cały mi tam nie wejdzie, więc do tej akcji ściągam przednie koło. Przy wyjmowaniu muszę postawić rower amortyzatorami na ziemi i kombinować, jak to koło sama włożę. Czy ktoś z was ma jakiś patent na mały "podróżny" stojaczek, na który sobie nałożę przód roweru po wyciągnięciu go z samochodu, żeby nie zarysować amortyzatorów od dołu i żeby łatwiej sobie nałożyć to koło w jedną osobę? 😇 Będzie to bardzo pomocne. Nic takiego nie mogę znaleźć, a może źle szukam 🙂
kipcior Napisano 2 Lipca 2022 Napisano 2 Lipca 2022 A nie prościej zwyczajnie rower postawić do góry kołami? Ewentualnie coś pod siodełko podłożyć.
Gość Napisano 2 Lipca 2022 Napisano 2 Lipca 2022 Ja dosłownie w tym tygodniu sobie zrobiłem coś takiego. Z tego samego powodu co Ty. Do góry kołami? Żeby zniszczyć siodełko, chwyty, mostek i manetki?
kipcior Napisano 2 Lipca 2022 Napisano 2 Lipca 2022 Co zniszczyć? Serio? A jak by Ci przyszło dętkę w terenie wymieniać to co robisz? Też na stojąco?
Gość Napisano 2 Lipca 2022 Napisano 2 Lipca 2022 Tak, serio, wyboraź sobie że odwracałem kiedyś. A w terenie, powiesiłem rower za siodełko na drzewie. Jak by nie było drzewa, to bym pomyślał. No ale autor nie zmienia dętki w terenie, więc nie musi się zastanawiać nad takimi rozwiązaniami.
det Napisano 3 Lipca 2022 Autor Napisano 3 Lipca 2022 W dniu 2.07.2022 o 14:37, skom25 napisał: Ja dosłownie w tym tygodniu sobie zrobiłem coś takiego. Z tego samego powodu co Ty. Do góry kołami? Żeby zniszczyć siodełko, chwyty, mostek i manetki? To chyba idealnie rozwiąże moj problem. Często jak wykładam rower na nierówny teren to zwyczajnie się on też przewraca. Muszę zrobić taki wynalazek, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.