Skocz do zawartości

[Stojak rowerowy] Stojak na rower bez przedniego koła

det

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Mam nowy rower, chciałabym jeździć nim w innych okolicach i do tego celu przewożę go w bagażniku samochodowym. Niestety cały mi tam nie wejdzie, więc do tej akcji ściągam przednie koło. Przy wyjmowaniu muszę postawić rower amortyzatorami na ziemi i kombinować, jak to koło sama włożę.

Czy ktoś z was ma jakiś patent na mały "podróżny" stojaczek, na który sobie nałożę przód roweru po wyciągnięciu go z samochodu, żeby nie zarysować amortyzatorów od dołu i żeby łatwiej sobie nałożyć to koło w jedną osobę? 😇

Będzie to bardzo pomocne. Nic takiego nie mogę znaleźć, a może źle szukam 🙂

Napisano

IMG-20220630-180046616.jpg

Ja dosłownie w tym tygodniu sobie zrobiłem coś takiego. Z tego samego powodu co Ty.

Do góry kołami? Żeby zniszczyć siodełko, chwyty, mostek i manetki?

Napisano

Tak, serio, wyboraź sobie że odwracałem kiedyś.

A w terenie, powiesiłem rower za siodełko na drzewie. Jak by nie było drzewa, to bym pomyślał.

No ale autor nie zmienia dętki w terenie, więc nie musi się zastanawiać nad takimi rozwiązaniami.

Napisano
W dniu 2.07.2022 o 14:37, skom25 napisał:

IMG-20220630-180046616.jpg

Ja dosłownie w tym tygodniu sobie zrobiłem coś takiego. Z tego samego powodu co Ty.

Do góry kołami? Żeby zniszczyć siodełko, chwyty, mostek i manetki?

To chyba idealnie rozwiąże moj problem. Często jak wykładam rower na nierówny teren to zwyczajnie się on też przewraca. Muszę zrobić taki wynalazek, dzięki! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...