Dawidwin Napisano 1 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Mam rower BMX na początku powiem że mam wymienioną tylna piastę zębatkę i łańcuch przy prowadzeniu roweru korby obracają się razem z ruchem koła gdy trzymam korbę nie ma żadnego oporu co może być przyczyną i czy to się wyrobi piastę mam już miesiąc proszę o odpowiedź . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Po prostu wolnobieg stawia większy opór niż łożyska suportu, za dużo albo za gęsty smar itd. ogólnie nie ma się czym przejmować, jak się trochę wytłucze to powinno przestać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidwin Napisano 1 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Ja nie mam wolno biegu mam driver 9t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Na jedno wychodzi. Albo masz za duży opór na zapadkach czyli za dużo smaru/za mocna sprężyna albo "w wolnobiegu" jeśli to freecoaster. Ogólnie jak ci przeszkadza to rozbieraj i czyść z nadmiaru smaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidwin Napisano 1 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Właśnie mam czysta piastę i trochę ciasno się kręcą łożyska piasta jest nowa driver 4 zapatki novatec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidwin Napisano 2 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2022 Łożyska kręcą się normalnie nie ma oporu może to sprężyna musi się rozciągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.