chopmaz Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Opony mają przejechane 500-600km, ostatnio zaczęły się "pocić". Zalane mlekiem Orange seal. Podsyłam zdjęcie. To normalne? Wg mnie nie. W innych oponach (Gravelking) z dużo większym przelotem i tym samym mlekiem, żadnego podobnego problemu. Reklamować czy jeździć?
Gość Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Continental chyba tak ma... Widziałem bliźniacze zdjęcia z modelem Terra Speed.
CoolBreezeOne Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Też tak mam na tylnim RK. Fakt nie aż tak bardzo jak u ciebie. Objaw do zaobserwowania zwłaszcza jak rower dłużej postoi. Ciśnienie w normie, coś tam jeszcze chlupie, więc jeżdżę dalej.
Mod Team sznib Napisano 29 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2022 To jest właśnie dzisiejsza "jakość". Takie opony to do zwrotu. Jakby ludzie tak robili to może by się producent oduczył wypuszczania na rynek bubli. Ja na bezdętkach nie jeżdżę, ale na jesieni kupiłem 2 sztuki Trailkingów i obie miały solidne bicia. Także ja się trzymam z dala od Continentala.
CoolBreezeOne Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Fakt. Gdyby to wyszło po sezonie, i były problemy z trzymaniem luftu, to bawiłbym się w odsyłanie. Teraz to je dojeżdżam i przesiadam się na zestaw Jacków Królików 😉
chopmaz Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Napisano 29 Czerwca 2022 Przemyślę jeszcze czy odsyłać. Nie bardzo chce mi się w to bawić teraz. Ale tak odpuszczać też nie dobrze. Na razie napisałem bezpośrednio do Continentala. Szkoda, bo do tej pory byłem z nich bardzo zadowolony.
Maciorra Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Ja z Conti nie miałem problemów technicznych, ale ich bieżników nie lubię. Na MTBR i PB jest mnóstwo negatywnych opinii odnośnie bicia, pocenia itp...
leejoonidas Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Im bardziej wylajtowana opona tym cieńsze ścianki, dlatego potem mleczko zaczyna przeciekać przez ścianki. Ten problem również występuje w oponach innych firm, do takich opon lepiej kupić najbardziej parszywe mleczko TREZADO które zasycha wewnątrz opony i tym samym uszczelnia wszystkie dziury. Firma Trezado ma w ofercie dwa rodzaje mleczka, do opon typu lite i do opon o grubszych ściankach.
BikerLight Napisano 29 Czerwca 2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Pamiętam jak X lat temu jeden z producentów opon (może nawet Conti) zalecał impregnację opon przed właściwym zalaniem płynem za pomocą pędzelka. Możesz spróbować pójść tym tropem
chopmaz Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Napisano 30 Czerwca 2022 23 godziny temu, leejoonidas napisał: Im bardziej wylajtowana opona tym cieńsze ścianki, dlatego potem mleczko zaczyna przeciekać przez ścianki. Ten problem również występuje w oponach innych firm, do takich opon lepiej kupić najbardziej parszywe mleczko TREZADO które zasycha wewnątrz opony i tym samym uszczelnia wszystkie dziury. Firma Trezado ma w ofercie dwa rodzaje mleczka, do opon typu lite i do opon o grubszych ściankach. Czyli zalać Trezado, pojeździć i za jakiś czas dolać dotychczasowe mleko czy już do zdarcia opony stosować Trezado?
BikerLight Napisano 4 Lipca 2022 Napisano 4 Lipca 2022 Jak wymieszasz Trezado które i tak nie jest znane ze swojej stabilności z Orange seal to w oponie mogą się zdarzyć różne ciekawe rzeczy Prawdopodobnie wytworzy się jakiś mega glut Nawet jeśli dodasz swojego uszczelniacza do już kompletnie wyschniętego ale o innym składzie to może zajść jakaś reakcja. Żaden producent nie zaleca mieszania z innym produktem właśnie z tego powodu.
chopmaz Napisano 4 Lipca 2022 Autor Napisano 4 Lipca 2022 To już nie będę kombinował Raz na jakiś czas doleję trochę mleka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.