Lookas87 Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Witam, rower w sumie mam wybrany ale może zmienię zdanie. Chciałem kupić krossa evado 1.0 . Niestety mam problem z doborem ramy, M- ka wbija mi się w klejnoty, mogę postawić nogi na płasko ale nie jest to zbyt komfortowe. Nikt w mojej okolicy nie ma ramy S-ki. Udało mi się przymierzyć do S-ki na krossie trans, nie wbija mi się w klejnoty ale się "opierają". Rozważam kupno damskiej wersji ramy , ale tutaj wchodzi w grę evado 2.0 ze względu na kolorystykę. I tutaj pytania: czy damska rama ma inną geometrię ? Czy pozycja jest taka sama ? A może ktoś ma podobny problem i poleci jakiś inny rower. Wzrost 168 ( tak mi się wydaje ) Waga 70 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Po pierwsze, podaj linki z konkretnymi modelami rowerów. Nie podałeś roczników, a to może nieco namieszać. Po drugie, przymierzanie i porównywanie modelu Evado i Trans, działa na takiej zasadzie jakbyś chciał kupić Jeansy, a przymierzałbyś Dresy. To dwa różne rowery, więc nie ma to sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 A po trzecie, im mniejszy numerek, tym bardziej wyrzucona kasa. Lepiej się zastanów na Riverside 500. Tym bardziej że brak twojego rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas87 Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Wybaczcie chodzi mi o modele z 2022 roku, no chyba że trafi się używka w dobrym stanie z poprzednich roczników. Na rowerach znam się tyle ile przeczytałem. Byłem w autoryzowanym punkcie krossa i gościu mi powiedział że trans to praktycznie to samo co evado tylko z dodatkowym osprzętem. Riverside na pewno opcja do rozważenia , tylko jedno pytanie : nie bedzie mi brakowało przełożeń? Mieszkam na sporej górce i chcialbym mieć możliwość dogodnego wyboru przełożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 2 godziny temu, Lookas87 napisał: Byłem w autoryzowanym punkcie krossa i gościu mi powiedział że trans to praktycznie to samo co evado tylko z dodatkowym osprzętem. Gość kłamał. Trans to jest treking z wyprostowaną pozycją, bagażnikiem i błotnikami do dostojnego przemieszczania się, a evado to jest cross - bardziej sportowy z nieco pochyloną pozycją i bez dodatkowego osprzętu. Nt przełożeń trudno powiedzieć, to ty wiesz ile masz siły w nogach :). Najlżejsze przełożenie jest 1:1, osobiście wolałbym lżejsze, ale ja jestem starym niewysportowanym dziadem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas87 Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Mała aktualizacja jednak mam 166 cm wzrostu. Siły w nogach mam niewiele 😛 praca zdalna zrobiła swoje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Tak czy inaczej najgorsze co można zrobić, to kupić rower w złym romiarze. Dlatego proponuję zacząć poszukiwania od tego jest w sprzedaży w twoim rozmiarze i budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas87 Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Ostatnio przekonałem się co znaczy za duża rama, kupiłem używanego Kellys Viper 20 w ramie 19.5" z kołami 26". Boli do dzisiaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Zdecydowanie Riverside https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-500-z-hamulcami-tarczowymi/_/R-p-300777 S jest dostępna i powinna być ok, rama ma taki kształt, że wszystko powinno się zmieścić no i osprzętowo jest chyba lepiej niż w Evado. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.