charlie1986 Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Zerknij na unibike flash GTS eq tam już masz błotniki sks bagażnik z taśma i pompka sks rookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Tylko że błotnik zintegrowany z bagażnikiem - a tego pierwszego chyba ma nie być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnoluj Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Błotniki są mi zbędne - raczej nie będę jeździł w deszczu. Patrzę też na Orkana 3M od Rometa - przystępna cena i rower chyba ok, tylko że najmniejsza rama to zdaje się 18". Dla mnie faktycznie ciut za duża (wewn. długość nogi 77cm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Weź ubibike flash i na dzień dobry kup sobie widelec sztywny Mosso za ok 400-450zł i sprzedaj uginacz z tego roweru jako nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charlie1986 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Jeśli orkan to chyba lepiej już m5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyk69 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Godzinę temu, Chleje24na7 napisał: Weź ubibike flash i na dzień dobry kup sobie widelec sztywny Mosso za ok 400-450zł i sprzedaj uginacz z tego roweru jako nowy. Ale na mosso od pana chińczyka trzeba czekać (ja już prawie miesiąc czekam). A w Polsce nie do dostania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charlie1986 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Troche drożej ale na jutro https://allegro.pl/oferta/widelec-aluminiowy-mosso-ahead-fk-m3-28-29-12310987432 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 @MikeSkywalker napisał, że sztywny się nie nadaje, a Wy wciskacie autorowi aluminiowy, no chyba, że ten Mosso ma jakieś cudowne właściwości amortyzujące? 😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyk69 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 A tam, od razu wciskamy... Zeszło na sztywne widły, to sobie tak luźno gadamy. Kto by tam pamiętał co było parę postów wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Jedyne co ma sens to Salsa Cromoto - stal, CrMo, pracuje! (w przeciwieństwie do widelca Accenta z rurek kanalizacyjnych, takiego za stówkę), no i wysokość ta sama co widelce w Prime/Flash, także geometrii nie rujnuje. Ale w sklepach .de niedostępny, do tego cena to ok. 600zł - niewiele drożej można mieć powietrznego Suntoura. Także - każdemu wedle potrzeb. Wymiana seryjnego uginacza na widelec aluminiowy nie ma sensu, coś niecoś urwie się na wadze ale pracują tak samo - czyli wcale Ja bym brał Flasha póki gdzieś jest dostępny, bo jak się skończą to do wiosny będzie pusto. Sporym plusem Unibike, co już wspomniałem jest to że dają dobre koła - mało który producent, o ile w ogóle jakiś daje szprychy klasy Sapim Leader w rowerze za 2500. A to pod sakwami na znaczenie. Orkan ma hamulce mechaniczne, i kiepskie koła - niejeden już na forum pisał że często musi centrować. Także nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Na oponie powyżej 2" tam u ja poczuje, nie róbta z igły widły, jakaś odklejona amortyzacja w sztywnych 🙃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 https://allegro.pl/oferta/diamant-2021-rubin-leger-jak-nowy-l-11388217135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roon Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 na 185cm wzrostu unibike flash bedzie lepszy 19 czy 21? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chabow Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 To ja się podepnę pod pytanie: A na osobę 190 cm 21 czy 23? Najmocniej przepraszam autora postu za wpierniczanie się w temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Wg mnie przy 185 cm to jeszcze 19 cali, a przy 190 cm to jeszcze 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 23 jest już dla 🐎 pod dwa metry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 4 godziny temu, Roon napisał: na 185cm wzrostu unibike flash bedzie lepszy 19 czy 21? Zależy od długości nogi i preferencji. Nawet ciężko wskazać jaki rozmiar lepiej się sprzedaje przy tym wzroście. Oba będą okej, jeden mnie drugi bardziej, zależy od Ciebie który bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnoluj Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Chyba padnie na Flasha. W tych pieniądzach to solidny rower. Z widelcem jeszcze pomyślę. Dziękuję wszystkim za sugestie - jestem już trochę mniejszym laikiem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.