Skocz do zawartości

[2400] cross/odchudzony trekking

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Chleje24na7 napisał:

Weź ubibike flash i na dzień dobry kup sobie widelec sztywny Mosso za ok 400-450zł i sprzedaj uginacz z tego roweru jako nowy.

Ale na mosso od pana chińczyka trzeba czekać (ja już prawie miesiąc czekam). A w Polsce nie do dostania.

Jedyne co ma sens to Salsa Cromoto - stal, CrMo, pracuje! (w przeciwieństwie do widelca Accenta z rurek kanalizacyjnych, takiego za stówkę), no i wysokość ta sama co widelce w Prime/Flash, także geometrii nie rujnuje. Ale w sklepach .de niedostępny, do tego cena to ok. 600zł - niewiele drożej można mieć powietrznego Suntoura. Także - każdemu wedle potrzeb. 

Wymiana seryjnego uginacza na widelec aluminiowy nie ma sensu, coś niecoś urwie się na wadze ale pracują tak samo - czyli wcale :D

Ja bym brał Flasha póki gdzieś jest dostępny, bo jak się skończą to do wiosny będzie pusto. 

Sporym plusem Unibike, co już wspomniałem jest to że dają dobre koła - mało który producent, o ile w ogóle jakiś daje szprychy klasy Sapim Leader w rowerze za 2500. A to pod sakwami na znaczenie. 

Orkan ma hamulce mechaniczne, i kiepskie koła - niejeden już na forum pisał że często musi centrować. Także nie warto. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...