Setorix Napisano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Hej, zgłębiając temat amortyzacji elastomerowej znalazłem mostek XLC ST M21. Jestem ciekaw czy któryś z was ma może ten mostek i jest w stanie opisać odczucia z jazdy. Na początku myślałem o mostku redshift ale cena mnie skutecznie odstrasza i z tego co słyszałem elastomery w nim zastosowane stosunkowo szybko się wyrabiają a w dodatku skok ok.30mm wydaje się być zbyt duży jak na mikroamortyzacje a jednak lubię sztywność roweru. Z tego co znalazłem o tym XLC to tyle że skok tego mostka to jakieś 10mm a sam mostek jest całkiem wytrzymałą konstrukcją ale chętnie zaczerpnął bym wiedzy z 1 ręki. Ewentualnie chętnie się dowiem czegoś o innych mostkach z mikroamortyzacją jeżeli ktoś używa czegoś innego niż redshift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Cane Creek eeSilk - nie mam własnych doświadczeń, bo to zupełna nowość. Podrzucam jednak, jako bezpośrednią konkurencję dla Redshift. Wyróżnia go dźwignia blokady: https://canecreek.com/eesilk-stem-details/ Niestety on również nie będzie cenową okazją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Tanio to już było:) Poczytaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Coraz bardziej przekonuję się do redshifta 😕 jest drogo ale przez to że miałem wcześniej problemy z dłońmi to nawet pomimo poprawnego ustawienia kierownicy odczuwam dosyć spory ból po kilkudziesięciu km a redshift jest sprawdzony i ma stosunkowo duży ruch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 I ma elastomery dopasowane do wagi;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 I elastomery możesz od razu kupić zapasowe za kilka dolców. Tylko do ceny Redshifta z USA pamiętaj, że jeszcze vat dochodzi, żeby nie było za tanio 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 na amazon.pl jest za 850 i mam nadzieje ze to juz z podatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Raczej tak, mnie to wyszło 192$ z elastomerami ale to było jak jeszcze wuhanka z Chin nie wyszła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niebieskiczerwony Napisano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 W dniu 26.06.2022 o 21:03, Setorix napisał: Hej, zgłębiając temat amortyzacji elastomerowej znalazłem mostek XLC ST M21. Jestem ciekaw czy któryś z was ma może ten mostek i jest w stanie opisać odczucia z jazdy. Ja używam tego mostka od 2 - 3 lat. Przejechałem na nim kilkanaście tysięcy kilometrów. Wrażenia - miękkość tego rodzaju, jakbym miał z przodu grubą, niezbyt napompowaną oponę. Kupiłem to, bo chciałem mieć lekki, trwały, bezawaryjny i bezserwisowy rower. W takim kontekście sprawdza się super. Amortyzacja jest dużo gorsza niż przy przyzwoitym amorze, lecz dużo lepsza niż przy sztywnym mostku i sztywnym widelcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emu06 Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca witam, mam problem odnośnie mostka redshift. Sprawa wyglada tak ze jaki by elastometr nie włożył to jest za lekko. Wyglada tak ze jak oprę sie na kierownicy to ona idzie w dół, jedynie jak wjade w dziure to amortyzacia jest taka ze kierownice podbije w góre. Prosze o pomoc elastometr 2x 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi