Pranpio Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Cześć, kupiłem Gazelle Chamonix C7 z amortyzatorem typu head shock. Niestety po wciśnięciu hamulców i "popchnięciu" kierownicy rower ma lekki "skok", wyraźny luz. Tak jakby koło zostało w miejscu a widelec robił kilkucentymetrowe przesunięcie (mam nadzieję, że niezbyt to zawiłe). Czy to normalny efekt tego typu amortyzatora, czy czegoś nie dokręciłem? Mam też gazelle orange C7 z amortyzatorem tradycyjnym i tam niema grama luzu, po wciśnięciu hamulców uginają się tylko teleskopy. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Upewnij się, że to nie jest luz na hamulcu. Sprawdź dokładne miejsce luzu, czy to na amortyzacji, czy może na sterach. Najłatwiej chyba chwycić palcami na styku główki ramy i sterów, tylko trzeba zwrócić uwagę żeby nie pomylić ruchu ze skrętem kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.