stanwisniew Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Mam w tej chwili rockridera 540 ale jednak jezdze 95% po asfalcie 5% sciezki lesne. Mysle o zmianie na gravela - tylko ze budzet maks taki jak w tytule. Cos da sie kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajgana Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Ja mam i zadowolony jestem z Kellys soot 30. Na olx do znalezienia w budżecie. Co prawda na clarisie, ale rama ta sam co w wyższym modelu, więc i sztywne osie, i widelec w pełni carbonowy . Koła chociaż ciężkie, to na piastach novatec. Jak coś to rozwojowa rama. Mi też służy jako taki road plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 9 godzin temu, stanwisniew napisał: jezdze 95% po asfalcie 5% sciezki lesne Poszukałbym jakiejś szosy na tarczach pokroju attain/roubaix/contend, założył opony 32c i wystarczy na takie użytkowanie. Ewentualnie całkowicie zrezygnował z tych "5%" i kupił po prostu szosę - do lasu możesz sobie jeździć Za 4k nie ma szans ani na przyzwoitego (nie mówiąc o dobrym) nowego gravela ani szosę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 A Giant Contend Ar4? Do jest taki road plus chyba wląsnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Kosztuje ponad 5k, ma najniższą możliwą grupę szosową, mechaniczne hamulce, korbę na kwadrat i waży sporo ponad 10kg, co kto lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Dzisiaj jezdzilem i przymierzalem sie do marina four cornera - troche travel troche touring. Calkiem wygodny i nie wydaje sie az tak ciezki , 4500zl kosztuje. Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 A Nicasio albo jego brat z +? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Nie mieli - ale we wtorek ma byc dostawa. Nicaso jest na clarisie i kwadracie chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 15 minut temu, spidelli napisał: A Nicasio albo jego brat z +? Okrutnie mi się podoba stalowa ram i rozmyślam nad nim, ale... Oprócz urody stali to same minusy, ciężki, osprzęt słabiutki, itd. Co ciebie przekonało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Kiedyś był, może nie zmienili specyfikacji. Nicassio+ ma chyba 1x10 na Microshift Advent. @Pietern Ja nie mam żadnego z nich, nie mieli jak szukałem roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Ten advent bedzie lepszy niz shimona sora z four corners? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 5 godzin temu, stanwisniew napisał: Dzisiaj jezdzilem i przymierzalem sie do marina four cornera - troche travel troche touring. Calkiem wygodny i nie wydaje sie az tak ciezki , 4500zl kosztuje. Warto? IMO nie. Ten rower to skrajność, żeby ko kupować trzeba być pewnym, że właśnie tego szukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 W dniu 24.06.2022 o 09:23, stanwisniew napisał: A Giant Contend Ar4? Do jest taki road plus chyba wląsnie? W dniu 24.06.2022 o 09:27, Mihau_ napisał: Kosztuje ponad 5k, ma najniższą możliwą grupę szosową, mechaniczne hamulce, korbę na kwadrat i waży sporo ponad 10kg, co kto lubi Tak często wygląda obecnie rynek rowerowy. 10kg plus to norma dla roweru na tarczach i oponie 32c. 1 godzinę temu, stanwisniew napisał: Ten advent bedzie lepszy niz shimona sora z four corners? W nicasio+ jest advent 9rz, jest to dobry napęd ale to typowy gravelowy, dla tych co preferują 50/50 teren/szosa. Jak to ma być rower z duża przewagą dróg szosowych, szukał bym aluminium na sorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Jedyna co widze ja sorze tak na szybko to szosowka triban rc 500. Tam jakies szersze oppny wrzucic i bedzie road plus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Można wrzucić ale to ciągle triban na sorze, bez sztywnych osi, z badziewnymi kołami i ramą, która wygląda jakby ktoś ją formował siekierą i spawał elektrodą https://www.olx.pl/d/oferta/cube-attain-sl-shimano-105-carbon-sztywne-osie-hydraulicznie-hamulce-CID767-IDOsAqF.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 W dniu 23.06.2022 o 21:23, Kajgana napisał: Kellys soot 30 Też był na mojej krótkiej liście. Nie ma oczek na bagażniki - jeśli komuś to potrzebne a poza tym - IMHO - spoko rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Przymierzalem sie soota 30 ale nie pasuje mi ta pozycja - four corners jakas bardziej zrelaksowana. Dodam ze mam 193 wzrost i waga 95 takze moze dlatego 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Ogladlaem dzis trubana rc500 flatbar - nie pasuje geometria. Rometk Finale - tu calkiem fajny i cena atrakcyjna chodz osprzet mocno taki se. Coraz bardzie zastanawiam czy nie zostac przy rockriderze tylko zmienic kierownice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 Jest jeszcze taki Triban: https://www.decathlon.pl/p/rower-gravel-triban-gravel-120/_/R-p-312397 2 kg lżejszy od Rometa, jest już "pół-karbonowy" widelec, napęd bardziej "gravelowy" ze sprzęgłem i miękkimi przełożeniami. Pozycja też chyba w miarę komfortowa. Wiadomo, że w tym budżecie z gravelami nie poszalejesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Chyba wybieram jednak miedzy Rometem Finale albo dołozeniem i kupnem Marina Four Corners. Marin chyba jest wygodniejszy - dzis w koncu przejechałem sie XL. Tylko czy warto dokładać 1300zł? Claris vs Sora to będzie aż tak na plus u Marina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Cytat Marin chyba jest wygodniejszy - dzis w koncu przejechałem sie XL. 2m wzrostu masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 193 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.