Skocz do zawartości

[Gravel] do 4000zl nowy albo uzywka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam i zadowolony jestem z Kellys soot 30. Na olx do znalezienia w budżecie. Co prawda na clarisie, ale rama ta sam co w wyższym modelu, więc i sztywne osie, i widelec w pełni carbonowy . Koła chociaż ciężkie, to na piastach novatec. Jak coś to rozwojowa rama. Mi też służy jako taki road plus.

9 godzin temu, stanwisniew napisał:

jezdze 95% po asfalcie 5% sciezki lesne

Poszukałbym jakiejś szosy na tarczach pokroju attain/roubaix/contend, założył opony 32c i wystarczy na takie użytkowanie. Ewentualnie całkowicie zrezygnował z tych "5%" i kupił po prostu szosę - do lasu możesz sobie jeździć

Za 4k nie ma szans ani na przyzwoitego (nie mówiąc o dobrym) nowego gravela ani szosę

5 godzin temu, stanwisniew napisał:

Dzisiaj jezdzilem i przymierzalem sie do marina four cornera - troche travel troche touring. Calkiem wygodny i nie wydaje sie az tak ciezki , 4500zl kosztuje. Warto?

IMO nie. Ten rower to skrajność, żeby ko kupować trzeba być pewnym, że właśnie tego szukasz

W dniu 24.06.2022 o 09:23, stanwisniew napisał:

A Giant Contend Ar4? Do jest taki road plus chyba wląsnie?

W dniu 24.06.2022 o 09:27, Mihau_ napisał:

Kosztuje ponad 5k, ma najniższą możliwą grupę szosową, mechaniczne hamulce, korbę na kwadrat i waży sporo ponad 10kg, co kto lubi

Tak często wygląda obecnie rynek rowerowy. 10kg plus to norma dla roweru na tarczach i oponie 32c.  

1 godzinę temu, stanwisniew napisał:

Ten advent bedzie lepszy niz shimona sora z four corners?

W nicasio+ jest advent 9rz, jest to dobry napęd ale to typowy gravelowy, dla tych co preferują 50/50 teren/szosa. 

Jak to ma być rower z duża przewagą dróg szosowych, szukał bym aluminium na sorze. 

Jest jeszcze taki Triban:

https://www.decathlon.pl/p/rower-gravel-triban-gravel-120/_/R-p-312397

2 kg lżejszy od Rometa, jest już "pół-karbonowy" widelec, napęd bardziej "gravelowy" ze sprzęgłem i miękkimi przełożeniami. Pozycja też chyba w miarę komfortowa.

Wiadomo, że w tym budżecie z gravelami nie poszalejesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...