RowerowyMaciej Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Hej! Mam stały bagażnik pod sakwy od Crosso na wyprawy. Jednak na dwa razy w roku szkoda mi go wozić cały czas ze sobą, do tego po prostu wizualnie mi nie pasuje rower z bagażnikiem. Częściej mam jednak potrzebę przewiezienia ładunku do 2-3 kg na sakwę. Czy w tym wypadku bagażnik na sztyce ma sens? Nie będzie się kręcić na niej. Na przykład Sport Arsenał 220? pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Inna opcja - Ortlieb i Pletcher mają bagażniki szybko (de) montowalne quick rack.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Jak jest słabo zamocowany to się będzie kręcił. A jak jest dobrze zamocowany na śrubach to będzie kręcił całą sztycą. Woziłem na podobnym bagażniku od 2 do 4kg. Dało się z tym żyć, zrobiłem tak kilkaset km ale do regularnej jazdy to nie jest najlepsze rozwiązanie. Z tym, że miałem ładunek na górze, a sakwy potencjalnie mogłyby obcierać koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Dzięki, można na Was liczyć:) Kupię jakiś QR, a Crosso sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 @RowerowyMaciej Jestem pewien, że masz w planach ściągnięcie dokumentacji ze strony producentów, żeby sprawdzić, czy na szybkości montażu nie cierpi ładowność nośność więc piszę to tylko pro forma Ortlieb zwyczajowo ma do pobrania 2 pdfy - jeden z danymi produktu (wymiary), drugi - z instrukcją montażu. Pletschera nie studiowałem bliżej, więc nie wiem. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Hej, dziękuję za info! Kupiłem Pletschera - wygląda solidniej i nośność do 27 kg, u Ortlieba 15 kg. Raczej nie przekraczam 10 kg, ale lepiej mieć zapas. Zamontowałem zgodnie z instrukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.