RowerowyMaciej Napisano 23 Czerwca 2022 Napisano 23 Czerwca 2022 Hej! Mam stały bagażnik pod sakwy od Crosso na wyprawy. Jednak na dwa razy w roku szkoda mi go wozić cały czas ze sobą, do tego po prostu wizualnie mi nie pasuje rower z bagażnikiem. Częściej mam jednak potrzebę przewiezienia ładunku do 2-3 kg na sakwę. Czy w tym wypadku bagażnik na sztyce ma sens? Nie będzie się kręcić na niej. Na przykład Sport Arsenał 220? pozdrower
spidelli Napisano 23 Czerwca 2022 Napisano 23 Czerwca 2022 Inna opcja - Ortlieb i Pletcher mają bagażniki szybko (de) montowalne quick rack....
kipcior Napisano 23 Czerwca 2022 Napisano 23 Czerwca 2022 Jak jest słabo zamocowany to się będzie kręcił. A jak jest dobrze zamocowany na śrubach to będzie kręcił całą sztycą. Woziłem na podobnym bagażniku od 2 do 4kg. Dało się z tym żyć, zrobiłem tak kilkaset km ale do regularnej jazdy to nie jest najlepsze rozwiązanie. Z tym, że miałem ładunek na górze, a sakwy potencjalnie mogłyby obcierać koło.
RowerowyMaciej Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Napisano 24 Czerwca 2022 Dzięki, można na Was liczyć:) Kupię jakiś QR, a Crosso sprzedam.
spidelli Napisano 25 Czerwca 2022 Napisano 25 Czerwca 2022 @RowerowyMaciej Jestem pewien, że masz w planach ściągnięcie dokumentacji ze strony producentów, żeby sprawdzić, czy na szybkości montażu nie cierpi ładowność nośność więc piszę to tylko pro forma Ortlieb zwyczajowo ma do pobrania 2 pdfy - jeden z danymi produktu (wymiary), drugi - z instrukcją montażu. Pletschera nie studiowałem bliżej, więc nie wiem. Pozdrawiam!
RowerowyMaciej Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Napisano 28 Czerwca 2022 Hej, dziękuję za info! Kupiłem Pletschera - wygląda solidniej i nośność do 27 kg, u Ortlieba 15 kg. Raczej nie przekraczam 10 kg, ale lepiej mieć zapas. Zamontowałem zgodnie z instrukcją.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.