Rosolini Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Chcę wymienić w swoim tribanie rc120 kierownicę na baranka Będę potrzebował hamulcu vbrake ale też nowych obręczy tylko nie wiem jakich czy da się wogole zamontowac hamulce szczękowe w tribanie? I czy jak zmienię kierownicę na baranka to potrzebuje tylko nowych obręczy klamkomanetek i hamulce v bramę czy cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Jeśli masz RC120 flat bar z hamulcami tarczowymi, to nie musisz zmieniać hamulców, bo one są na linkę. Zwykłe klamkomanetki będą z nimi działać bez problemu. Najlepiej zmienić kierownicę i mostek (na baranku będziesz mieć inną pozycję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Ile masz wzrostu? Jaki masz rozmiar roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Musisz kupić: kierownicę (tak jak nctrns napisał - być może mostek), klamkomanetki, linki (przerzutek i hamulców) i owijkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Wymieniłbym przy okazji pancerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosolini Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 2 godziny temu, nctrns napisał: Jeśli masz RC120 flat bar z hamulcami tarczowymi, to nie musisz zmieniać hamulców, bo one są na linkę. Zwykłe klamkomanetki będą z nimi działać bez problemu. Najlepiej zmienić kierownicę i mostek (na baranku będziesz mieć inną pozycję). Pękły tamte więc są wymienione na inne hydrauliczne które sprzedam 2 godziny temu, skom25 napisał: Ile masz wzrostu? Jaki masz rozmiar roweru? 177cm wzrostu i rama m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 No to spoko, możesz wymieniać, nie będzie "za duży" po zastosowaniu baranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 (edytowane) Wymiana hamulców na obręczowe będzie nieopłacalna i chyba wręcz niemożliwa, bo na widelcu na 100% nie ma mocowania na pivoty, a w ramie na 99%. Do tego koszty wymiany obręczy/kół. Lepiej kupić jakieś zaciski mechaniczne lub hydrauliczno-mechaniczne. EDIT: Patrzę na zdjęcia na stronie decathlona i otwory na hamulce szosowe chyba jednak są, ale dalej uważam wymianę za nieopłacalną. Edytowane 24 Czerwca 2022 przez nctrns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosolini Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Jakie kupić hamulce mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Chopie ale co żeś się tak uparł na tę wymianę hamulców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosolini Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Uparłem się bo już wcześniej tłumaczyłem że te linkowe mi pękły i musiałem zamontować hydrauliczne? 22 godziny temu, Rosolini napisał: Jakie kupić hamulce mechaniczne Chodziło o mechaniczne tarczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Jak jest budżet to hy/rd, taniej spyre-c albo avid bb7 - 3 najlepsze modele mechanicznych tarcz do szosy. Można też pomyśleć o systemie giant conduct no ale ma to swoje wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munioman Napisano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2022 W dniu 23.06.2022 o 12:00, Rosolini napisał: Chcę wymienić w swoim tribanie rc120 kierownicę na baranka Będę potrzebował hamulcu vbrake ale też nowych obręczy tylko nie wiem jakich czy da się wogole zamontowac hamulce szczękowe w tribanie? I czy jak zmienię kierownicę na baranka to potrzebuje tylko nowych obręczy klamkomanetek i hamulce v bramę czy cos jeszcze? Odnosząc się do samego pytania z tytułu i pierwszego posta wystarczy ci wymienić: Kierownicę Klamki i manetki na szosowe klamkomanetki Możliwe, że linki i pancerze Możliwe, że mostek Nowa owijka Koniec listy, decathlon deklaruje zgodność pomiędzy tymi wersjami i tak jest faktycznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi