chudzinki Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 A jest coś co nie zdrożało...? Pandemia przede wszystkim. Amortyzator w liczbie pojedynczej i nie oszukany tylko najprostszy i najcięższy uginacz. Najprościej - Aero jest na bardziej na równe nawierzchnie, a ST na nierówne. Jeżeli kupisz ST i będziesz jeździł po asfalcie to na 99,9% będzie Ci brakowało twardych przełożeń i oryginalne opony będą utrudniać lekką jazdę, a jak kupisz Aero i będziesz jeździł po korzeniach i kamcorach to będzie Ci brakowało tego właśnie uginacza i szerokich opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 hmm.. ale ten amortyzotor w ST to jest to co w tej klasie jest krytykowane ? a reszta "osprzętu" porównywalna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 A w jakiej ma niby być? Dobry widelec kosztuje tyle co cały ten rower 1 godzinę temu, aryann napisał: a to wojna spowodowała wzrost cen rowerów ? W piwnicy ktoś cię trzymał przez ostatnie 3 lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 @Mihau_ nie.. nie trzymał mnie nikt w piwnicy.. ostatni i pierwszy zarazem rower miałem w dzieciństwie - dostałem używany ,który został przemalowany i odnowiony - był to sprint 2 - jako prezent na komunię - gdyż w pewnych czasach i okolicach stanu wojennego tylko czasem po znajomości można było dostać nowy rower JAKIŚ - taki jaki rzucili na sklep.. zapytaj rodziców jak to było.. ja nie miałem tego szczęścia by mieć nowy i odstałem "odrestaurowany" - miałem wtedy z 9lat a dziś mam ponad 50.. chłopcze.. i zupełnie nie orientuje się w technologiach osprzętu do rowerów - ramach ,kasetach ,przerzutkach ,hamulcach - ich jakości wykonania oraz materiałowej - gdzie dziś jest tego zatrzęsienie - dlatego tez zadaję pytania na forum które zdaje się właśnie DO TEGO SŁUŻY ? a odnoszę wrażenie z niektórych wypowiedzi ,że jeśli chcę zadać pytanie to powinienem już prawie wszystko wiedzieć i nie zawracać dupy.. 3 lata temu wiedziałem na ten temat tyle ile wiem dziś - 3 lata temu nie zamierzałem kupować roweru.. może być ? czy taki stan jest nieakceptowalny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Ale ja nie piję do roweru tylko tego co się dzieje na świecie przez ostatnie 3 lata, jakie ma to skutki dla każdej branży, jak wzrosły koszty wytworzenia każdego produktu, jak covid naruszył łańcuchy dostaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 a ja nie mam pojęcia jak to wyglądało 3lata temu bo wtedy nie byłem zainteresowany jego kupnem.. mówisz 3 lata a keltu w tym wątku : "Ten Lazaro podrożał o 500 zł. w ostatnim miesiącu / dwóch, normalnie kosztował 1089 zł." 0 a ja nie wiem tego też bo 2mce temu rowerem zainteresowany nie byłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Przecież rowery to nie wyjątek.... Wszystko podrożało. Jedna osoba zwróciła Ci delikatnie uwagę, druga nieco bardziej dosadnie, a Ty dalej swoje... I są to Koledzy o naprawdę dużej wiedzy. I cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Dobra, podsumuję szybko temat bo nic nowego ciekawego się tu nie pojawi Chcesz mieć "najlepszy" rower za małą kasę to kup lazaro https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v1-męski-2022_pid=467 Jak ci psychika nie pozwala na kupno czegoś bez uginacza to kup st120 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-st-120-27-5-cali/_/R-p-305496?mc=8640691 A jak chcesz coś kupować z tych twoich linków to możesz rzucać monetą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 czy ta fota sugeruje że nie ma tu przedniej przerzutki : ? ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Masz to dokładnie ujęte w specyfikacji, nie musisz sugerować się zdjęciami. Napędy 1x to od kilku lat wiodący temat w mtb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 a jeśli jeszcze mogę spytać - ten : https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-integral-v2-męski-2022_pid=471 jak się ma osprzętowo do aero v1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 jedyne co będziesz w stanie zauważyć to jakieś 1,5kg więcej na wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 różnią się wieloma elementami ,maja inne przerzutki ,kasety i inny osprzęt także.. i nie wiem które lepsze.. dostrzegłem w że w obydwu lazaro hamulce nie są tarczowe co uważane ponoć jest za wadę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Wybitnie ciężki jesteś. Cytat różnią się wieloma elementami ,maja inne przerzutki ,kasety i inny osprzęt także.. i nie wiem które lepsze.. I co z tego? Te rowery kosztują praktycznie tyle samo, nie ma możliwości żeby jeden był wyraźnie lepszy od drugiego, pewnych rzeczy producenci nie przeskoczą. Podsumowałem wcześniej temat, już się nie wypowiadam bo nie ma to większego sensu. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryann Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 czyli bez znaczenia czy rower ma przerzutkę ALTUS RD-M310 czy ACERA RD T3000 ? jeden uj choć inne modele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Tak, na tym poziomie przerzutka to najmniej istotny element wyposażenia roweru - działają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.