Reaply22 Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 Chciałbym żebyście zobaczyli filmik i powiedzieli mi czy działanie amortyzatora jest poprawne, dodam też zdjęcia stanu. https://photos.app.goo.gl/irkEG94EeUShJT8HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 Nie da się ocenić pracy amortyzatora na podstawie filmiku. Na niektórych zdjęciach golenie wyglądają na wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reaply22 Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Golenie czyste, to odbicia światła. Chodziło mi raczej że da się coś wywnioskować na podstawie dźwięku pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Na moje ucho Twój amoryyzator brzmi dziwnie, ale: 1) Nie wiem, jak brzmi w pełni sprawny egzemplarz. 2) Dźwięk może byc zniekształcony. Kiedy ostatnio robiłes mu pełny serwis (dolne glenie, spręzyna i tłumik)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reaply22 Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Pełny serwis był robiony jakieś 6 lat temu a ze mnie taki rowerzysta że ino do pracy i z powrotem jak mi się chce to się nie przejmowałem. A dla mnie działa cały czas tak samo nigdy nie mogłem narzekać. Mam zamiar sprzedać i chce podać odpowiednie informacje żeby nie było rozczarowania kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Przed sprzedażą koniecznie zrób mu pełny serwis, z wyminą wszystkich uszczelek, i zachowaj fakturę dla kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Może mam głupie podejście, ale ja mam uraz do wszelkich ogłoszeń gdzie jest napisane: "świeżo po serwisie, niejeżdżony", "załączam faktury", "wymienione x części" itp. Zdarzają się wypadki losowe, że ktoś właduje kupę kasy w coś i musi sprzedać, ale jednak 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 I masz rację. Sam sprzedałem rower do remontu, nie dbałem i nigdy nie był robiony pełen serwis amorów. Po umyciu przez handlarza trafił do ogłoszenia jako serwisowany co roku na bieżąco, świeżo po serwisie Papier z serwisu ma być albo paragony za części zamienne. Po tych filmikach to w ogóle ciężko powiedzieć czy ten amor ma jakiekolwiek sprawne tłumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reaply22 Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 (edytowane) No nic, pewnie macie rację. Muszę znaleźć jakiegoś specjalistę który by to na miejscu sprawdził 😀 Edytowane 24 Czerwca 2022 przez Reaply22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi