chabow Napisano 21 Czerwca 2022 Napisano 21 Czerwca 2022 Witam serdecznie. Posiadam swojego własnego składaka z specyfikacją jak ponizej: - Rama SUNDANCE Memphis alu (swojego czasu były takie na alledrogo) - Koła: 26" jakiś noname troszkę - Napęd całość na XT 3x9 - hamulce v-brake XT - Amortyzator SR Suntour Raidon XC No i teraz... moje główne pytanie: - Czy modernizować to co mam? A może złożyć nowego 29er'a? mam 190 cm i 110 kg Od zawsze mi się marzył accent peak no ale własnie nie wiem... Cytuj
Galvatron Napisano 21 Czerwca 2022 Napisano 21 Czerwca 2022 Jaki masz budżet? Modernizacja obecnego roweru mija się z celem, bo to muzeum techniki. Niektore ramy mają limit całkowitej wagi rowerzysty z rowerem na poziomie 120-130 kg, a ty ważysz 110 kg. Cytuj
chabow Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Napisano 21 Czerwca 2022 Budżet... No tu jest to co ogranicza. Nie mam jakiegoś założonego budżetu ale myślałem nad ramami w zakresie cenowym od Kands Areanrace 529zł do Accent Peak 799zł. Więc na takim pułapie cenowym też reszta. A może jakiegoś gotowca? Tylko tu najlepiej to alledrogo ze względu na raty ziro % Cytuj
Mihau_ Napisano 21 Czerwca 2022 Napisano 21 Czerwca 2022 Składanie roweru od podstaw się nie opłaca kiedy jakiś części nie masz na stanie. Jeszcze mniejszy ma to sens kiedy chciałbyś to robić na najtańszych częściach pokroju tych ram Zostaje kwestia budżetu bo powiedzmy, że takie "przyzwoite" mtb z powietrznym widelcem, sztywnymi osiami i uczciwym napędem kosztuje teraz 4+ Cytuj
chabow Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Napisano 21 Czerwca 2022 Czyli mówiąc krótko... nic nie wyszło Jasiu. No trudno się mówi, odpuszczę temat bo to serio bez sensu jeśli nie ma się budżetu dostatecznego... Pomyliłem się odnośnie napędu w poście głównym - XT 2x10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi