Skocz do zawartości

[~2000 zł] Cross / Trekking

Zephon

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

Chciałbym prosić o pomoc i nakierowanie w wyborze rowerów. 

Zasadniczo potrzebujemy dwie sztuki z rodzaju cross lub trekking. 

Damksa -> Wzrost 165 cm, waga ~74 kg

Męska -> Wzrost 176 cm, waga ~ 98 kg

Rowery będą używane do weekendowych / popołudniowych wypadów - przeznaczenie czysto rekreacyjne. Głównie asfalt i polne drogi, żaden cięższy teren, chociaż okolica dość górzysta. 

Co istotne, obie sztuki będą jeszcze doposażane w krzesełka dla dzieci. 

W mojej miejscowości mają w ofercie głównie marki jak Romet, Kross, Marin oraz Kands. 

Zasadniczo chcilibysmy się zamknąć w 5 tys. zł za obie sztuki plus krzesełka.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Obecnie jestem kompletnie zielony w temacie, swoją przygodę z rowerem zakończyłem idąc na studia, a w garażu został komunijny Alpina Mont Blanc 2500 :D który de facto przestał dobre 10 lat nieużywany. 

Cześć, dziękuję za odpowiedź, mieszkamy na południu małopolski. 

W zasadzie zakupiliśmy dzisiaj dwie sztuki w sklepie partnerskim marki Kross. Po obejrzeniu i przymiarkach, trekkingi odpadły (nie nasza bajka, zwłaszcza wizualnie) i finalnie wzięliśmy dwa modele górskie - Kross Hexagon 5.0 i Kross Lea 5.0. 

W porówaniu do rowerów corssowych były dużo stabilniejsze (zwłaszcza jak się ma fotelik z tyłu) i jakoś tak fajniej amortyzują krawężniki ;), a rajdować i tak pewnie nie będziemy. 

Mam nadzieję, że nie jest to zły wybór. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...