Skocz do zawartości

[kupno] Cube Attain SL 2021 -warto?

lisu256

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, lisu256 napisał:

Ten cube jest na lepszym osprzęcie i hamulcach hydraulicznych na czym mi zależy więc sam nie wiem...

Jak byś miał kupować mechaniczne tarcze to już lepiej iść w szczęki, hamować będzie tak samo a przynajmniej rower lżejszy. Do tego vento ma słabo zestopniowany napęd dla początkującego i bardzo słabe koła - pękają obręcze przy nyplach

Godzinę temu, abdesign napisał:

Vento z 2020 roku jest nie do kupienia - po co się tym zajmować?

Attain 58 jest za duży - więc tak jak kolega wyżej poradził szukaj rozmiaru 56. 

Obecnie jeżdżę na za dużym wg kalkulatorów rowerze i mi to pasuje wolę trochę większe ramy, według kalkulatora cube jakiś drastycznych różnic nie ma między rama 56 a 58

https://www.cube.eu/pl/2022/bikes/road/road-race/attain/cube-attain-sl-greynblack/

Ale nie jeździsz szosą i nie masz o temacie pojęcia, na tym możemy zakończyć dyskusję co do rozmiaru. Albo zrobisz jak ci inni radzą, kupisz właściwy rozmiar i będziesz się cieszył jazdą albo możesz trekinga kupić - będzie taniej a pozycja podczas jazdy porównywalna z takim cube 58

BTW różnice pomiędzy rozmiarami 56 i 58 są w tym przypadku, jak na szosowe warunki bardzo duże. Zresztą producenci rowerów szosowych nie robią bez powodu 5-6 rozmiarów (a takie pinarello nawet 13-14). Rower ma być odpowiednio dobrany, nie ma miejsca na błędy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...