lisu256 Napisano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Witam,szukam pierwszej szosy dla siebie i upatrzyłem sobie coś takiego,czy waszym zdaniem warto się zainteresować tym rowerem? Cube Attain SL 2021 szosa 105 2x11 hydraulika r 58 ,ewentualnie zamian Przasnysz • OLX.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Attain jest ogólnie spoko jeśli nie masz za dużych ambicji "sportowych" i zależy ci na w miarę wyprostowanej pozycji. Oczywiście pozostaje kwestia rozmiaru bo do tego 58 to tak 185+ wzrostu trzeba mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu256 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Mam 182cm,przekrok 87.Sprzedawca jest w stanie sprzedać go za 5000zl,warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xAdam43 Napisano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Zobacz jeszcze: Kross Vento 4.0 https://kross.eu/pl/poprzednie-kolekcje/vento-4-0-czerwony-bialy-bordowy-polysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 8 godzin temu, lisu256 napisał: Mam 182cm,przekrok 87.Sprzedawca jest w stanie sprzedać go za 5000zl,warto? Będzie za duży, szukaj 56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu256 Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 12 godzin temu, xAdam43 napisał: Zobacz jeszcze: Kross Vento 4.0 https://kross.eu/pl/poprzednie-kolekcje/vento-4-0-czerwony-bialy-bordowy-polysk Ten cube jest na lepszym osprzęcie i hamulcach hydraulicznych na czym mi zależy więc sam nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Vento z 2020 roku jest nie do kupienia - po co się tym zajmować? Attain 58 jest za duży - więc tak jak kolega wyżej poradził szukaj rozmiaru 56. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 24 minuty temu, lisu256 napisał: Ten cube jest na lepszym osprzęcie i hamulcach hydraulicznych na czym mi zależy więc sam nie wiem... Jak byś miał kupować mechaniczne tarcze to już lepiej iść w szczęki, hamować będzie tak samo a przynajmniej rower lżejszy. Do tego vento ma słabo zestopniowany napęd dla początkującego i bardzo słabe koła - pękają obręcze przy nyplach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu256 Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Godzinę temu, abdesign napisał: Vento z 2020 roku jest nie do kupienia - po co się tym zajmować? Attain 58 jest za duży - więc tak jak kolega wyżej poradził szukaj rozmiaru 56. Obecnie jeżdżę na za dużym wg kalkulatorów rowerze i mi to pasuje wolę trochę większe ramy, według kalkulatora cube jakiś drastycznych różnic nie ma między rama 56 a 58 https://www.cube.eu/pl/2022/bikes/road/road-race/attain/cube-attain-sl-greynblack/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Ale nie jeździsz szosą i nie masz o temacie pojęcia, na tym możemy zakończyć dyskusję co do rozmiaru. Albo zrobisz jak ci inni radzą, kupisz właściwy rozmiar i będziesz się cieszył jazdą albo możesz trekinga kupić - będzie taniej a pozycja podczas jazdy porównywalna z takim cube 58 BTW różnice pomiędzy rozmiarami 56 i 58 są w tym przypadku, jak na szosowe warunki bardzo duże. Zresztą producenci rowerów szosowych nie robią bez powodu 5-6 rozmiarów (a takie pinarello nawet 13-14). Rower ma być odpowiednio dobrany, nie ma miejsca na błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 @lisu256, jak Ci dwaj piszą tak samo to im zaufaj 😉. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu256 Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Okej,czuje się przekonany😊Teraz tylko znaleźć coś wartego zakupu👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.