Skocz do zawartości

[+-3000zł] szukam roweru dh lub modernizacji mojego rockridera st520

Nsis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zacząłem jeździć sobie po różnych górkach i stromych zjazdach , lecz zauważyłem że mój rockrider st520 nie daje już rady ( słaby amor przedni i hamulce nie hydrauliczne :/)

Dlatego szukam jakiegoś fajnego roweru najlepiej fula oczywiście z hydrauliką w cenie +- 3000zł . Nie wiem czy była by opłacalna opcja wymiany części w moim rockriderze .

Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

ST 520 to rower XC do spokojnej rekreacji. 

Nie zrobisz z niego roweru do enduro czy DH, bo rama się do tego kompletnie nie nadaje - jest zbyt delikatna i ma zupełnie inną geometrię. 

Za 3000 zł kupisz używany rower, ale będziesz musiał w niego sporo zainwestować, żeby nadqawał się do bezpiecznej jazdy po trudnych trasach. 

Fulla sobie odpuść, bo za takie pieniądze dostaniesz przedpotopowy, skatowany sprzęt.

Sztywniak za te same pieniądze - np. jakiś Dartmoor Hornet - będzie młodszy, z lepszą geometrią. 

Łatwiej też będzie doprowadzic go do stanu uzywalności, bo odpadnie Ci wymiana łozyska wahacza i remont tylnego amortyzatora. 

Tak czy siak na pewno nie skończy się na 3000 zł, tylko prawdopodobnie na 4000-5000 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...