Nsis Napisano 19 Czerwca 2022 Napisano 19 Czerwca 2022 Ostatnio zacząłem jeździć sobie po różnych górkach i stromych zjazdach , lecz zauważyłem że mój rockrider st520 nie daje już rady ( słaby amor przedni i hamulce nie hydrauliczne :/) Dlatego szukam jakiegoś fajnego roweru najlepiej fula oczywiście z hydrauliką w cenie +- 3000zł . Nie wiem czy była by opłacalna opcja wymiany części w moim rockriderze . Z góry dziękuję za pomoc
Galvatron Napisano 19 Czerwca 2022 Napisano 19 Czerwca 2022 ST 520 to rower XC do spokojnej rekreacji. Nie zrobisz z niego roweru do enduro czy DH, bo rama się do tego kompletnie nie nadaje - jest zbyt delikatna i ma zupełnie inną geometrię. Za 3000 zł kupisz używany rower, ale będziesz musiał w niego sporo zainwestować, żeby nadqawał się do bezpiecznej jazdy po trudnych trasach. Fulla sobie odpuść, bo za takie pieniądze dostaniesz przedpotopowy, skatowany sprzęt. Sztywniak za te same pieniądze - np. jakiś Dartmoor Hornet - będzie młodszy, z lepszą geometrią. Łatwiej też będzie doprowadzic go do stanu uzywalności, bo odpadnie Ci wymiana łozyska wahacza i remont tylnego amortyzatora. Tak czy siak na pewno nie skończy się na 3000 zł, tylko prawdopodobnie na 4000-5000 zł.
xAdam43 Napisano 19 Czerwca 2022 Napisano 19 Czerwca 2022 Za 3000 nic nie znajdziesz. Od 5000 można już popatrzeć na coś.
Mod Team sznib Napisano 19 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/commencal-supreme-v2-CID767-IDPdOry.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.