chudy94 Napisano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Cześć Planuję zrobić upgrade swojego roweru Author Reflex Chciałbym wymienić cały napęd z 3x8 na 2x10, razem z suportem, przerzutkami i manetkami oczywiście. Dodatkowo zastanawiam się czy wymienić także mostek i kierownicę. Obecnie w rowerze mam napęd Shimano Deore, suport ISIS lub Octalink (nie wiem dokładnie). 1. Czy zmieści się kaseta 10rz na bębenku od 8rz? 2. Czy przerzutka Deore jest tylko do 8 rz. czy też do 9/10 rz? 3. Jaki suport mogę włożyć i ewentualnie jaką korbę polecacie? 4. No i czy jest sens zmieniać mostek i kierownicę, czy to coś daje rzeczywiście? Poza tym, że mam lekki luz na mostku, którego nie mogę się pozbyć Budżet nie jest z gumy Rozważam jak najbardziej kupno używek, dlatego wszelkie porady będą mile widziane, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 1. Tak. 2. Są różne deorki pod różne kasety. 3. jak masz kasę to H2 ale spokojnie możesz zostać pod tym co masz. 4. Wywal mostek regulowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Generalnie z korbą 2x do roweru trekingowego to wcale kolorowo nie jest (nie ma ich prawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 No i dobrze że nie ma, bo w trekkingu nie ma nic lepszego niż napęd 3x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy94 Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Może źle się wyraziłem, czy przerzutka która obsługuje u mnie kasetę i łańcuch 8 rzędowy będzie pracowała tez przy 10 rzędach? Czy to zalezy konkretnie od modelu przerzutki? 3 blaty z przodu mi nie odpowiada, lubię pojeździć i ponad 30 km/h, ale i podjeżdżać pod górki, więc zrzucanie z 3 na 1 i odwrotnie to jest dramat, szczególnie, że trzeba regulować jeszcze z tyłu. Co do suportu to słyszę jakieś hałasy, nie wiem zwykły serwis może załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Nie będzie działała poprawnie. To co chcesz osiągnąć? Napęd 1x czy 2x? Znasz ograniczenia napędu 1x lub 2x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi