Skocz do zawartości

[Przewóz napojów] Jak to zrobić?

Gorax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak przewieźć napoje bez plecaka, bo np. jadąc z 3 butelkami 0.5l, bolą mnie trochę plecy, a biorę jej za mało, a chce mi się pić. Macie jakiś sposób oprócz bidona i plecaka? 

Napisano

Całkiem poważnie mówiąc zmień plecak. Ja mam krzywy kręgosłup a zdarzało mi się jeździć z 3-4 bułkami 0,5l, bananami i bułkami w plecaku bo np. robiłem trasy od rana do wieczora w miejscach gdzie sklepu nie ma szans znaleźć.

Napisano

Przecież to kawałek materiału z szelkami... Jak Ci się te butle o nerki obijają, a paski wpijają to nie ma się co dziwić. Jak już masz jeździć z plecakiem to niestety wydatek, nie oblecisz tego za 50, czy nawet 100 zł.

Napisano

Narka z miejscem na bukłak albo na bidony, ale max na dwie sztuki widziałem. Są koszyki na bidon montowane opaskami a nie w otwory, koszyki pod siodełko na dwa bidony i koszyki na kierownicę. Jeśli pozycja jest choć trochę pochylona, to miękki plecak z bidonami jest tylko trochę wygodniejszy od wiaderka trzymanego w zębach. 

Napisano
12 godzin temu, Gorax napisał:

Nie bardzo mogę go przewieźć, nie mam możliwość jego montażu. 

Jaki masz rower? Większość ma możliwość montażu koszyka na bidon.
Są też sposoby na montowanie w mniej tradycyjnych miejscach, na kierownicy, na sztycy, na widelcu.

Jak nie plecak i nie bidony, to pozostają bagażniki, torby montowane bezpośrednio do roweru.
Ostatnia możliwość, to sklepy.

11 godzin temu, raven82 napisał:

Bukłak? jest miękki :P

Ale przy tym plecaku będzie ciążył.

Napisano

Decathlon ma takie coś, ale nie testowałem:
https://www.decathlon.pl/p/uniwersalne-zapiecie-do-uchwytu-na-bidon/_/R-p-143406?mc=8339445
I przypiąć do widelca jak w gravelu.

Topeak ma mocowanie do kierownicy, takie coś:
https://www.rowerystylowe.pl/p-2148/uchwyt-na-koszyk-topeak-cagemount
Jeżdżę z tym na fullu więc daje radę.

I do tego koszyki na bidon też Topeaka, bo są regulowane więc można wozić normalną butelkę pet 0,5l.

Topeak Modula Cage wersja I (plastik i udało mi się go po roku połamać) lub wersja II (amelinium, znacznie trwalsze).

Jeszcze są jakieś mocowania na bidony z tyłu do siodełka czy tam sztycy, jak ktoś ma miejsce.

Napisano

@kipcior

To z Dekla używałem. Zapiąłem dwa na stalowym widelcu w starym rowerze, dla pewności podkleilem taśmą dwustronną i ściągnąłem trytkami. Trzyma się jak skala, dwie wyprawy zaliczone, a koszyki jeżdżą dalej z nowym właścicielem.

Topeak na pewno bardziej elegancki ale to budżetowe rozwiązanie też działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...