Mod Team sznib Napisano 18 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Końcówki są takie same, a same przewody i inserty kompatybilne. Montować, zamiast szukać dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 (edytowane) Ja pytam bardziej w kontekście pasującego gwintu na lini przewód - zacisk Tiagra BR-4770 przy konkretnym zestawie przyłączeniowym BH-90. No ale skoro tak mówisz, to ok. Zamiawiam ten zestaw i montujemy wtedy tył. https://allegro.pl/oferta/zestaw-przylaczeniowy-shimano-sm-bh90-10460806781 Edytowane 18 Czerwca 2022 przez adonim85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Gwint jest ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 no i o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 (edytowane) Witam ponownie. Mam już u siebie te zaciski Tiagra BR-4770 (aka GRX 400? bo to ponoć ten sam model zacisku, przebrandowany tylko na typoszereg GRX). https://www.mtbr.com/threads/shimano-gravel-vs-mtb-calipers.1156195/ Wkręcałem testowo końcówkę z tych obecnych przewodów zespolonych z klamką M4100 i wychodzi na to, że wszystko pasuje. Gwint jest ten sam na 99.9%. Edytowane 23 Czerwca 2022 przez adonim85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 6 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Jak kogoś to interesuje to informuję, że połączenie (konkretnie moich) zacisków flat mount Tiagra BR-4770 z klamkami Deore M4100 przy przewodzie BH90 działa bez najmniejszych problemów. Wszystko elegancko pracuje. Hamowanie jest na dobrym poziomie. Modulacja też. Także w związku z tym faktem, wydaje mi się, że typowo "gravel-owe" zaciski FM typu GRX 400/800 też nie powinny "robić" problemów z tego typu płaskimi klamkami, tudzież takimi z wyższych grup (Deore M6xxx, M7xxx, M8xxx, SLX, XTR). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adonim85 Napisano 6 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) Tak to się prezentuje (pancerz tylnej przerzutki będzie jeszcze raz skracany, bo źle to wygląda - wystaje stanowczo za daleko poza kierownicę). A dla porównania - całość na starej ramie: Edytowane 6 Lipca 2022 przez adonim85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi