Rhino Napisano 15 Czerwca 2022 Napisano 15 Czerwca 2022 Witam Wszystkich, chcialbym zapytac o maksynalnej nosnosc roweru. Planuje kupic Cube SL Road. Jego maksymalna nosnosc to 115 kg. Ja waze jakies 105 kg a rower 10kg. Z plecakiem to w sumie przekrocze od 5 do 10 kg Jak to jest z tą nosnoscią. Czy jest jakis spory zapas ? pozdrawiam i dzieki
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2022 Napisano 15 Czerwca 2022 Ja bym się tam osobiście tym nie przejmował. Podejrzewam że producenci podają wartości ze sporym zapasem - co by mieć podkładkę w razie pozwów i taki rower to i 140 wytrzyma. Sam lata temu zaczynałem 30kg ponad normę i nawet koła nie udało mi się scentrować (dopiero po kilku skokach z krawężnika musiałem nyplami się pobawić - ale to było po ok 3tyś km.) No ale to twoja decyzja.
Mod Team sznib Napisano 15 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 15 Czerwca 2022 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.