m1x3r3k007 Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Witam. Chciał bym się dowiedzieć jak dobrać suport hollowtech/hollowtech II. Aktualnie posiadam suport na kwadrat o wymiarach: L: 122,5 C : 22,5 L< 73 >R Na co głownie zwrócić uwagę i czy to bardzo wpłynie na linie łańcucha ponieważ jest aktualnie 1x10, ponieważ w hollowtech łożyska są na zewnątrz? z góry dzięki Pozdrower :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Łożyska są na zewnątrz ale korba "głębiej siedzi" więc się wyrównuje. 73BSA więc wszystko spokojnie wejdzie np SM-BB52. Oczywiście korbę też będziesz musiał wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k007 Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Teraz, RabbitHood napisał: Łożyska są na zewnątrz ale korba "głębiej siedzi" więc się wyrównuje. 73BSA więc wszystko spokojnie wejdzie np SM-BB52 a Teraz jeszcze jeśli możesz powiedz mi jak dobrać korbę czy one maja różna szerokość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Korba mtb i suporty mtb są przystosowane od mufy mtb 73mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Korba musi być dobrana do linii łańcucha natywnej dla twojej ramy. Zapewne 48,8mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k007 Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 @Dokumosa dobrze to rozumiem. Chciał bym jeszcze cię zapytać czy jeśli kupił bym korbę 12 ponieważ z 10/11 jest problem to bedzie to grało ze sobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Korbę 12s z linią dla starej ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexx Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Szybkie pytanie: Czy wymiana podkładki po lewej stronie na węższą, skutkuje przybliżeniem lewego pedału do ramy? Wczoraj założyłem nowy H II i prawy jest bliżej o 1~2 mm. Użyłem starych podkładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Można przekładać podkładki z jednej strony na drugą (pamietając, że zmienia się wtedy trż linia łańcucha i konsekwencje z tym związane). Ponieważ tu oś jest zintegrowana z korbą to podkładek nie można sobie odejmować czy dokładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexx Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Ok, dzięki. Przedniej przerzutki nie chce mi się regulować - zostanie jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.