Skocz do zawartości

[rower] Rowery podobne do Escape Disc 1/ marin fairfax3

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry, 

chcialbym prosić o pomoc forumowiczów. Poszukuje rowerów które wyglądem i charakterystyka (taki mtb ale

na szosę) nawiązują do tych wymienionych w tytule. 
Gdzieś na poprzednim temacie znalazłem te dwa rowery i bardzo mi się spodobały. 
Charakter mtb ale na ścieżki rowerowe.  
probowalem coś znaleźć w sklepach internetowych, ale nawet nie wiem w jakiej zakładce tego szukać. Ktoś pisał gravel… tylko ze to wygląda jak szosowka na polne ścieżki. :D 
mam 175cm wzrostu i 3999 zł na wydanie.

Jeśli nie same modele, to poproszę o wskazówki jak tego szukać. 

Producenci różnie określają te rowery, a druga sprawa że re rowery sporo różnią się między sobą.

Są rowery takie jak trek fx, czy merida speeder zoponami poniżej 35 mm i twarde przelożenia(napędy szosowe) są to typowe rowery fitness do szybkiej jazdy po asfaltach, są to takie "szoszy z prostą kierownicą", są rowery jak Marin Dsx z oponą 45mm i napędem z mtb/gravela który poradzi sobie świetnie w większości warunków w szczególności poza asfaltem, są takie modele jak Giant Escape czy Muirwoods, typowe hybrydy coś pomiędzy tymi dwoma.  Dlatego i producenci różnie ja pozycjonują. 

Moim zdaniem rower ze sztywnym widelcem (carbonowy czy stalowym) to świetny kierunek, a wybierając model zamiast opisu producenta lepiej skupić się na tym jaki chcemy napęd i żeby rama nie ograniczyła nas maksymalną szerokością opony, bo jeżeli zamierzasz jeździć sporo po szutrach, gruntowych nawierzchniach i dziurawych asfaltach, to lepiej żeby można było zmieścić coś ponad 38 mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...