Musizbulgarii Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Dzień Dobry, chcialbym prosić o pomoc forumowiczów. Poszukuje rowerów które wyglądem i charakterystyka (taki mtb ale na szosę) nawiązują do tych wymienionych w tytule. Gdzieś na poprzednim temacie znalazłem te dwa rowery i bardzo mi się spodobały. Charakter mtb ale na ścieżki rowerowe. probowalem coś znaleźć w sklepach internetowych, ale nawet nie wiem w jakiej zakładce tego szukać. Ktoś pisał gravel… tylko ze to wygląda jak szosowka na polne ścieżki. mam 175cm wzrostu i 3999 zł na wydanie. Jeśli nie same modele, to poproszę o wskazówki jak tego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 To się nazywa rower fitness/hybrydowycu i na pewno nie ma "charakteru mtb". Popatrz sobie jeszcze na cube sl road, merida speeder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Musizbulgarii Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 @Mihau_ Dziękuje! Chodziło mi o charakter z wyglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 DSX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Musizbulgarii Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Chodziło mi właśnie o fitnes @keltu, ale jak zobaczyłem tego marin dsx to już sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Producenci różnie określają te rowery, a druga sprawa że re rowery sporo różnią się między sobą. Są rowery takie jak trek fx, czy merida speeder zoponami poniżej 35 mm i twarde przelożenia(napędy szosowe) są to typowe rowery fitness do szybkiej jazdy po asfaltach, są to takie "szoszy z prostą kierownicą", są rowery jak Marin Dsx z oponą 45mm i napędem z mtb/gravela który poradzi sobie świetnie w większości warunków w szczególności poza asfaltem, są takie modele jak Giant Escape czy Muirwoods, typowe hybrydy coś pomiędzy tymi dwoma. Dlatego i producenci różnie ja pozycjonują. Moim zdaniem rower ze sztywnym widelcem (carbonowy czy stalowym) to świetny kierunek, a wybierając model zamiast opisu producenta lepiej skupić się na tym jaki chcemy napęd i żeby rama nie ograniczyła nas maksymalną szerokością opony, bo jeżeli zamierzasz jeździć sporo po szutrach, gruntowych nawierzchniach i dziurawych asfaltach, to lepiej żeby można było zmieścić coś ponad 38 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.