okatwian Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Witam, Mam 170 cm wzrostu, ważę 66kg. Mam problemy neurologiczne z równowagą, więc zwykły rower odpada. Planuję kupić rower trójkołowy elektryczny do kwoty jak w tytule. Teraz mam rower trójkołowy bez napędu elektrycznego Tolek na kołach 20 cali, bez przerzutki kupiony w 2007 roku. Mieszkam pod górą z nachyleniem około 11-12 stopni i na tym Tolku nie jestem w stanie wjechać do domu jest za ciężki dla mnie, stąd pomysł, żeby kupić rower trójkołowy elektryczny i bezproblemowo wjeżdżać pod dom. Będę jeździł około 10-12 km dziennie trochę po ścieżkach rowerowych, trochę po jezdni na zakupy/do pracy. Na Tolku na kołach 20 calowych średnia moja prędkość to około 10 km/h. Moją uwagę zwrócił ten rower . Będzie ok do mojego stylu jazdy ? https://gamareha.pl/rowery-trojkolowe/51-elektryczny-rower-trojkolowy-rehtime-standard.html#/57-regulacja_do_siodelka-nie/58-oparcie_plecow-oparcie_plecow/60-stabilizator_podudzia-nie/62-podnozek-nie/64-noski-nie/95-pokrowiec-nie/38-kolor_ramy-srebrny/98-uchwyt_na_kule-2_szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Ciężko coś doradzać bo temat okropnie niszowy i nie wiadomo z czym to porównać Rozglądałeś się za jakimś zestawem do konwersji i przerobieniem obecnego roweru? Wydałbyś ~połowę tej kwoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okatwian Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Rozglądałem się za takim rozwiązaniem tj. konwersją . Na razie konwersja opadła bo nie wiem czy rama w obecnym rowerze to by wytrzymała przeciążenia generowane przez silnik i jak upchnąć nowy sposób przekazywania napędu na tylnie koła( teraz jest mechanizm różnicowy i krótkie łańcuchy przy każdym z kół tylnych). Dlatego pomyślałem o całkowicie nowym rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Ale przecież w tym co linkujesz jest napęd na przód. ten "tolek" którego masz też występuje z napędem na przód https://www.rowertolek.pl/produkt/rower-trojkolowy-sredni-20-cali-elektryczny-3-biegowy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okatwian Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Przekonałeś mnie pokombinuję z obecnym rowerem. Poszukam w takim razie jakiegoś zestawu do konwersji i coś wymyślę tak by napędzane były koła tylne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.