Skocz do zawartości

[5000 zł-7000zł] Rower elektryczny trójkołowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam 170 cm wzrostu, ważę 66kg. Mam problemy neurologiczne z równowagą, więc zwykły rower odpada.  

Planuję kupić rower trójkołowy elektryczny do kwoty jak w tytule. Teraz mam rower trójkołowy bez napędu elektrycznego Tolek na kołach 20 cali, bez  przerzutki kupiony w 2007 roku. 

Mieszkam pod górą z nachyleniem około 11-12 stopni i na tym Tolku nie jestem w stanie wjechać do domu jest za ciężki dla mnie, stąd pomysł, żeby kupić rower trójkołowy elektryczny i bezproblemowo wjeżdżać pod dom.

Będę jeździł około 10-12 km dziennie trochę po ścieżkach rowerowych, trochę po jezdni na zakupy/do pracy. Na Tolku na kołach 20 calowych  średnia moja prędkość to około 10 km/h. 

Moją uwagę zwrócił  ten rower . Będzie ok do mojego stylu jazdy ?

https://gamareha.pl/rowery-trojkolowe/51-elektryczny-rower-trojkolowy-rehtime-standard.html#/57-regulacja_do_siodelka-nie/58-oparcie_plecow-oparcie_plecow/60-stabilizator_podudzia-nie/62-podnozek-nie/64-noski-nie/95-pokrowiec-nie/38-kolor_ramy-srebrny/98-uchwyt_na_kule-2_szt

Rozglądałem się za takim rozwiązaniem tj. konwersją . Na razie konwersja opadła bo nie wiem czy rama w obecnym rowerze to by wytrzymała przeciążenia generowane przez silnik i jak upchnąć nowy sposób przekazywania napędu na tylnie koła( teraz jest mechanizm różnicowy i krótkie łańcuchy przy każdym z kół tylnych).   Dlatego pomyślałem o całkowicie nowym rowerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...