Skocz do zawartości

[Pomiar mocy] Look SRM Exakt - nie mierzy mocy

goa2004

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

mam garmina edge 1000 oraz Look SRM Exakt jedno stronny pomiar. 

Dotychczas wszystko było dobrze. Kalibruje z wynikiem - 6 / -9 ale podaje, że kalibracja udana. Odczytuje kadencje bez problemu natomiast nie mierzy mocy. 

O co chodzi ? Ponadto czujnik garmina tętna mierzy je prawidłowo lecz w ogóle nie podaje garmin pomiaru kcal. 

Zresetowałem do fabrycznych ustawień garmina, oprogramowanie 15.50. 

Czy ktoś taki problem miał lub ma ?

Tak dobrze to nie ma i chyba nie będzie bynajmniej w obecnej sytuacji gospodarczej na świecie :D

jeśli korzystam z pomiaru mocy to na podstawie niego liczone są kalorie...  dlatego skoro pokazuje mi głupoty pomiar 1 do 4 watów to i kalorii nie ma :)

jak go wyłączyłem to kalorie biły bez opamiętania :D

nie zmienia to faktu, że problem nadal nierozwiązany i chyba pozostaje mi zapytać przedstawiciela look o ten problem.

Mam jeszcze na drugim rowerze w innej lokalizacji pomiar z power tapa - więc przetestuje czy ten sam problem jeśli to to po stronie garmina coś nie tak jest. jeśli będzie ok to znaczy, że coś z pedałkami nie działa prawidłowo... :) oby  jednak nie !

No więc tak...  Gdyby słuchać doradców Garmin Polska - to trzeba byłoby wymienić produkt sprawny na nowy 😉 

Sprzedaż sprzedaż i raz jeszcze sprzedaż :)

Licznik okazał się sprawny, podpinając inny pomiar mocy kalibruje się ok i działa bez zarzutów. 

Najwidoczniej coś z Pedałami Looka się ..... wyjaśniam dalej o co chodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...