Rowerzystka2022 Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Cześć! jakiś czas temu kupiłam odrestaurowaną ramę. Czy wiecie do czego służy ten element przy tylnym haku ze zdjęcia? https://files.fm/f/qzzysng6t Pozdrawiam! a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Dodaj zdjęcie na forum lub wrzuć link bezpośrednio do zdjęcia, wtedy się wyświetli automatycznie. Ja w ten link nie wejdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Zaszalałem, wszedłem i to wygląda jak ciut osobliwy uchwyt hamulca tarczowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Jaką masz pewność, że to bianchi? A w ogóle to wygląda jak jakiś chałupniczy spaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 To jakaś abominacja służąca do montażu hamulca tarczowego, dospawana do pięknej klasycznej ramy. Spawacz w piekle będzie się smażył za takie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Piękny 🦋 IS pod tarczę, możesz zaszaleć z kołami evanlite 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 2 godziny temu, Rowerzystka2022 napisał: odrestaurowaną ramę W tym przypadku to raczej niewłaściwie zestawione słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Ale przynajmniej kolor zachowany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Cytat Ale przynajmniej kolor zachowany! To niestety jest rama Bianichi... w oryginale miała niebieskie napisy i srebrne chromowane widełki... (tak więc - NIE - kolor też nie jest zachowany) Co za pipa się tym zajęła. 16 godzin temu, Rowerzystka2022 napisał: Czy wiecie do czego służy ten element przy tylnym haku ze zdjęcia? Do tego żeby się popłakać. Jakiś dekiel chciał wszystkich "wzruszyć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 I to nie byle jaka była ramka Bianchi. Patrzcie na te mufki, na przelotkę do pancerza dyskretnie poprowadzoną w górnej rurze. Zamocowanie hamulca tarczowego w taki sposób, jak ten majster to zrobił, prawie na pewno wygnie, albo złamie tę cieniowaną rurkę. Jedno mocniejsze hamowanie i po zabawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Za coś takiego powinni wieszać za jaja na wyciągniętym łańcuchu. 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 To Reperato Corse na rurkach Columbus TSX i wychodziła wyłącznie na campie... ma około 40 lat. "restaurator" psia jego mać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Nie znacie się, a komentujecie. Ktoś robił PROJEKT bando ignorantów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Odrestaurowałem ramę roweru w tym przypadku nasuwa mi na myśl takie obrazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 No cóż. Kiedyś byłem u znajomych, gdzie ojcu kompletnie nie chciało się niczego robić, więc jak się za coś brał, to można było podejrzewać efekt. Miał przywiesić listwy pod sufitem, no i przywiesił. Tyle że w rogu nie ciął pod kątem 45 stopni, tylko zostawił po prostu przerwę. Jak to określił... "Ma to swój urok". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Mój skromny spaw IS na widelcu hi ten swego czasu jest w takim razie cydziełem.😉 Ps. Zmartwić was tedy muszę że mam zapędy do spawania 🦋 i po szerzy ania głów sterowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 przepraszam z rozpędu napisałem z bykiem... winno być: "Reparto Corse" i tak wyglądało wcześniej: kurła... za "zardzewiałą" taką ramę dałbym że starczyło by na rower... w obecnym stanie nawet bym nie chciał splunąć. Edyta: niech ktoś napisze, że się pomyliłem i to nie ta rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Patrząc na zacisk to raczej nie jest ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 W dniu 15.06.2022 o 14:12, abdesign napisał: Edyta: niech ktoś napisze, że się pomyliłem i to nie ta rama Patrząc na mocowanie tarczówki, to nie ta rama. 😏 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerzystka2022 Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Panowie! Ogromnie dziękuję za ubaw po łzy. Oraz za eksperckie oko. Przynajmniej wiem już, że nie ma sensu likwidować motylka, a całe dzieło. Z pozdrowieniami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.