Skocz do zawartości

[do 2000] uniwersany/trekkingowy, 90% miasto

nms

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
przybywam na wasze forum w poszukaniu roweru dla partnerki, która po krótkiej przygodzie z kiepską używką przekonała się do roweru jako jednego z głównych środków transportu po mieście, ewentualnie do krótkich wycieczek, przewożenia zakupów. Wzrost ~173 cm, raczej niczego wymagającego nie szukam, wykorzystanie czysto amatorskie.

Najpoważniej myślałem o modelach Kross Trans 2.0 lub Kross Trans 3.0, nie byłem tylko pewny czy dopłacanie do 3.0 jest opłacalne w tym przypadku. Dostałem jednak możliwość zakupu Tabou Kinetic 3.0 (2021) za ~2100, niewiele jednak jest opinii czy recenzji tych rowerów. Z tego co widzę w przeciwieństwie do Krossa ma kasetę a nie wolnobieg, amortyzatory, które przynajmniej nie są no-name oraz dynamo i chyba odrobinę lepszą część innych komponentów. Do rozważań dołączyłbym jeszcze może Romet Gazela 3 2021. Wagowo widzę, że wszystkie są mniej wszystko w tym segmencie jest podobne.

https://www.tabou.pl/trekking/kinetic-3-0-w-2021

Czy macie jakieś obiekcje wobec Tabou? A może widzicie dobrą alternatywę do max 2000 zł? Jestem absolutnym laikiem więc uprzejmie proszę o pomoc, chętnie poznam wszystkie opinie :) 

Dzięki za odpowiedź. Widzę, że jest względnie lekki. Czy ma jeszcze jakąś przewagę nad Tabou Kinetic 3.0, o którym myślałem? I jak ma się on do np. Kross Trans 4.0?
Ogólnie dosyć mocno sceptyczny jestem wobec decatlona, a to chyba ich marka własna 😕

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...