Giacamix2 Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Witam mam taki rower https://www.matrabike.nl/product/5861/devron-e-bike-vigo-27-5 . Wymienione koła i widelec na 26 bucklos xc32 . Kupiłem juz taki rower ale jest luz na widelcu i tu pytanie ktoś pewnie złożył bez wianek. Jak to powinno być złożone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Może po prosu za słabo skręcone? Poluzuj śruby boczne na mostku, górna dociągnij tak żeby skasować luz, a nie bardziej, dokręć boczne. Jak nie potrafisz to do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacamix2 Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Proszę zerknąć na zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Łożysko może być wbite w miskę, ale go nie widzisz. Nie stosuje się już klasycznych wianków, chyba że w klasykach/marketach. Próbowałeś dobrze wyregulować? E-bike nie ma tu nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 To może być kwestia braku sztywności budżetowego widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacamix2 Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Dociskam widelec na maxa i przykrecam ta śrubę co jest na zdjęciu wyżej i dalej jest luz. Mam oryginalny widelec i koła 27.5 więc w weekend zamienię tylko brakuję mi tej śruby górnej do starego widelca i w tym starym widelcu jest coś takiego jak na zdjęciu a w nowym nie ma tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Nie rozumiem tego co jest w starym a co w nowym, lepiej daj zdjęcie. Samo dokręcenie od góry nic nie da, musisz to robić na poluzowanych bocznych śrubach mostka. Robisz tak jak na tutorialu? To film, nie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacamix2 Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Luz skasowany dodałem podkładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.