Freeq99 Napisano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Witam czy moglby mi ktos polecic kask w budzecie -+ 600zl, poprzedni mialem MET parachute HES i nie wiem czy kupic go ponownie(przy wypadku nic sie z nim nie stalo wizualnie ale walnalem w beton przy 50km/h wiec wolalbym go wymienic) czy moze dolozyc 300zl i kupic cos w stylu Raven Ipsum Carbon? https://www.24mx.pl/wyposazenie-mx/kaski_c293/kaski-mx_c192/kask-cross-raven-ipsum-carbon-szary_pid-PM-4905611 Prosze o pomoc:) jazda na sciezkach rowerowych itp czasami 40-50km/h jak jest pusto, glownie pewnie z 30-40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Uuu, niektóre szoszony zazdroszczą szybkości, zwłaszcza na DDR'ach, gdzie nawet przepisy tego nie przewidują Co do kasku : po większej glebie powinno się go wymienić, ale to nic nowego - jak w samochodzie wystrzelą poduszki, to też trzeba coś z tym zrobić, nie ? PS Masz dobrze skalibrowany licznik, czy jeździsz Wigry 3 z ustawieniem pod duże koło ? Przy okazji : Kacperek, to Ty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Swoją drogą, jak mogło się nic nie stać z kaskiem przy uderzeniu z taką prędkością? No to albo się uderzyło i kask jest do wymiany albo nie uderzyło i nic mu nie jest. Swoją drogą, niezłe brednie. Dobór kasku do prędkości. Na dodatek prędkości, która od początku brzmi mało realnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Cytat Na dodatek prędkości, która od początku brzmi mało realnie. Chyba że to elektryk ze zdjętym limitem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Aha, no tak, możliwe... Widać autor nie nauczył się niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeq99 Napisano 13 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 3 godziny temu, skom25 napisał: Swoją drogą, jak mogło się nic nie stać z kaskiem przy uderzeniu z taką prędkością? No to albo się uderzyło i kask jest do wymiany albo nie uderzyło i nic mu nie jest. Swoją drogą, niezłe brednie. Dobór kasku do prędkości. Na dodatek prędkości, która od początku brzmi mało realnie. jest porysowany ale nie polamany tak czy siak wolalbym go wymienic. I tak to elektryk, nie jezdze w takich predkosciach jesli droga nie jest pusta srednio moze z 25 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Walnął w beton przy prędkości 50km/h i kask jedynie porysowany, DDRami jeździ 40-50km/h... Pewnie też przemienia wodę w izotonik. :)))) Dajcie spokój, szkoda czasu na takie troll-zaczepki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Bardziej mnie martwi i irytuje to, że tacy ekhm... użytkownicy rowerów naprawdę są wśród nas. Już to widzę, jak sprawdza że w całej okolicy nikogo nie ma i dopiero sobie jedzie 40-50 km/h. Z taką prędkością, to niech sobie jedzie ulicą, a nie między ludźmi. @TheJW mieszkasz w Warszawie, wiesz że tacy się zdarzają. W związku z tym, ja pomagał nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Raczej miałeś na myśli użytkowników "rowerów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 5 godzin temu, skom25 napisał: Swoją drogą, jak mogło się nic nie stać z kaskiem przy uderzeniu z taką prędkością? Filip, na szosie, kostce, asfalcie - niemożliwe. Ja to trochę kasków wszelkiej maści rozwaliłem. Ten kołnierz ze zdjęcia jest z przelecianego podwójnego stołu na Kazurze i lądowania niemal centralnie na bani po tym jak mi koło złapał podjazd drugiego... dupłem tak, że nie wiedziałem jak się nazywam, złamałem (między innymi) któryś tam krąg - wtedy kask był cały (chyba wtedy bo nie raz w takim kołnierzu łaziłem)... To było drugie moje najmocniejsze uderzenie na rowerze w życiu. Ale lądowanie chociaż konkretne - było na ziemi - stad cały kask. I ja bym kasku nie wyrzucił - żona mi go po cichu wywaliła Najmocniejsze było lata temu wcześniej - asfalt... na zjeździe czyli "chybko". No i tego kasku... to bym żonie bał się pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.