Gość Napisano 11 Czerwca 2022 Napisano 11 Czerwca 2022 Cześć, Chciałbym wymienić amortyzator w Trek DualSport 3 na coś (dużo) lepszego. Obecnie jest tam SR Suntour NEX z 63 mm skoku. Mile widziana blokada skoku z manetki, ale nie jest to warunek konieczny. Ważne jest dla mnie natomiast aby był to egzemplarz powietrzny z możliwością "dopompowania" do wagi użytkownika. Z grubsza znalazłem w necie poniższe: SR SUNTOUR NRX E-RLR SR SUNTOUR NCX D-RL Air RockShox Paragon Gold RL 65mm Czy macie może opinie o powyższych modelach? Na co zwrócić uwagę? Zauważyłem, że w tym Trek-u, według specyfikacji przednia piasta to 5x100mm QR. Wszystkie amory jakie znalazłem w necie mają 9x100mm QR. Czy to oznacza, że żaden z nich nie będzie pasował? Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie! Pozdrawiam! Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2022 To tylko opis dotyczący szpilki szybkozamykacza, a nie piasty. Zwróć uwagę czy sterówka jest pod prostą, czy taperowaną główkę ramy. Cytuj
zekker Napisano 12 Czerwca 2022 Napisano 12 Czerwca 2022 Mam tego Paragona, niestety przejechane tylko 800km z powodu awarii klamkomanetki ale generalnie praca na plus. Działą tak jak powinien działać amortyzator. Osobiście brakuje mi trochę możliwości regulacji tłumienia powrotu. Przymierzam się do NRX-a, bo w drugim rowerze też muszę wymienić. Kusi manetka blokady i chyba ma regulację tłumienia, co w teren by się przydało (paragon poleciałby do roweru na miasto). Cytuj
888 Napisano 18 Czerwca 2024 Napisano 18 Czerwca 2024 W dniu 11.06.2022 o 22:13, marcina napisał: Cześć, Chciałbym wymienić amortyzator w Trek DualSport 3 na coś (dużo) lepszego. Obecnie jest tam SR Suntour NEX z 63 mm skoku. Mile widziana blokada skoku z manetki, ale nie jest to warunek konieczny. Ważne jest dla mnie natomiast aby był to egzemplarz powietrzny z możliwością "dopompowania" do wagi użytkownika. Z grubsza znalazłem w necie poniższe: SR SUNTOUR NRX E-RLR SR SUNTOUR NCX D-RL Air RockShox Paragon Gold RL 65mm Czy macie może opinie o powyższych modelach? Na co zwrócić uwagę? Zauważyłem, że w tym Trek-u, według specyfikacji przednia piasta to 5x100mm QR. Wszystkie amory jakie znalazłem w necie mają 9x100mm QR. Czy to oznacza, że żaden z nich nie będzie pasował? Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie! Pozdrawiam! Cześć, na jaki amortyzator się w końcu zdecydowałeś ? Pozdrawiam ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi