Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Minęły 2 lata.....

Cały czas nie mogę sie zdecydować co kupić? Polecicie coś na ustawki?

😁

Napisano
W dniu 18.01.2025 o 01:49, 1938 napisał:

Chętnie poczytam Wasze początki z kolarzówką. Może jest już taki temat na forum.

Proszę, oto moje początki z kolarzówką. No, może z "kolarzówką". 

DSCF3165.JPG

• +1 pomógł 2
Napisano
7 godzin temu, 1938 napisał:

Widzę, że nic więcej się nie dowiem.

W każdym momencie pytań na forum temat się wyczerpuje. Bo to logiczne, ze 5-10-50 osób powie, jakie są ich doświadczenia, opinie, co się sprawdziło, co nie. Ale nikt nie wybierze ZA Ciebie. 

Zobacz temat kolegi, który się tu udziela, Spidelliego. Szuka nowego gravela. Gadka o tym, tamtym, finalnie - ide idę w karbon bo to i tamto. Ja bym szedł, kilku kolegów tez, ale on wysłuchawszy podjął decyzję dla niego na ten moment najlepsza. 

Kupi i będzie jeździł. Najwyżej za jakiś czas zmieni zdanie. Sam kupiłeś MTB HT, już zmieniłeś na fulla. Nie ma inaczej, trzeba na własnym tyłku i łydzie poczuć a głowa najwyżej wybierze inną ścieżkę. 

Napisano
W dniu 18.01.2025 o 01:49, 1938 napisał:

A może ktoś wytłumaczyć różnice w geometrii, co na co wpływa? Celem jest wybór takiego sprzętu, abym nie zraził się do kolarstwa szosowego.

Dasz wiarę, że na rowerze z powyższego zdjęcia (rama 57 cm przy moich 170 cm wzrostu) połknąłem bakcyla szybkiej jazdy po szosie?  Wszystkie największe osiągnięcia (roczny przebieg, najdłuższa trasa dzienna, najwyższe średnie, nawet jakaś czasówka LTC z 2 miejscem w kategorii wiekowej) zaliczyłem na tym rowerze. I nawet moje "cojones" to przeżyły bez szwanku. Bike fitting? A co to jest?

Napisano

Pytasz @marvelo co to Bike Fitting? Gość z Twoim doświadczeniem powinien wiedzieć...

To takie coś że płacisz 1200zł, chwilę jeździsz cmokasz, "ochasz i achasz", a potem stopniowo i tak ustawiasz wszystko po swojemu 😂.

• +1 pomógł 1
Napisano

@KNKSto chyba trafiłem na dobrego fittera bo nic nie zmieniłem. Tzn. zmieniłem, ale z pokorą wróciłem...

Oczami wyobraźnie widzę ten temat/wątek za 2 lata...jest rozwojowy 😀

• +1 pomógł 1