smw44199 Napisano Niedziela o 09:31 Napisano Niedziela o 09:31 Minęły 2 lata..... Cały czas nie mogę sie zdecydować co kupić? Polecicie coś na ustawki? 😁 Cytuj
marvelo Napisano Niedziela o 11:32 Napisano Niedziela o 11:32 W dniu 18.01.2025 o 01:49, 1938 napisał: Chętnie poczytam Wasze początki z kolarzówką. Może jest już taki temat na forum. Proszę, oto moje początki z kolarzówką. No, może z "kolarzówką". 2 Cytuj
przemeg Napisano Niedziela o 11:37 Napisano Niedziela o 11:37 7 godzin temu, 1938 napisał: Widzę, że nic więcej się nie dowiem. W każdym momencie pytań na forum temat się wyczerpuje. Bo to logiczne, ze 5-10-50 osób powie, jakie są ich doświadczenia, opinie, co się sprawdziło, co nie. Ale nikt nie wybierze ZA Ciebie. Zobacz temat kolegi, który się tu udziela, Spidelliego. Szuka nowego gravela. Gadka o tym, tamtym, finalnie - ide idę w karbon bo to i tamto. Ja bym szedł, kilku kolegów tez, ale on wysłuchawszy podjął decyzję dla niego na ten moment najlepsza. Kupi i będzie jeździł. Najwyżej za jakiś czas zmieni zdanie. Sam kupiłeś MTB HT, już zmieniłeś na fulla. Nie ma inaczej, trzeba na własnym tyłku i łydzie poczuć a głowa najwyżej wybierze inną ścieżkę. Cytuj
marvelo Napisano Niedziela o 11:48 Napisano Niedziela o 11:48 W dniu 18.01.2025 o 01:49, 1938 napisał: A może ktoś wytłumaczyć różnice w geometrii, co na co wpływa? Celem jest wybór takiego sprzętu, abym nie zraził się do kolarstwa szosowego. Dasz wiarę, że na rowerze z powyższego zdjęcia (rama 57 cm przy moich 170 cm wzrostu) połknąłem bakcyla szybkiej jazdy po szosie? Wszystkie największe osiągnięcia (roczny przebieg, najdłuższa trasa dzienna, najwyższe średnie, nawet jakaś czasówka LTC z 2 miejscem w kategorii wiekowej) zaliczyłem na tym rowerze. I nawet moje "cojones" to przeżyły bez szwanku. Bike fitting? A co to jest? Cytuj
KNKS Napisano Niedziela o 16:58 Napisano Niedziela o 16:58 Pytasz @marvelo co to Bike Fitting? Gość z Twoim doświadczeniem powinien wiedzieć... To takie coś że płacisz 1200zł, chwilę jeździsz cmokasz, "ochasz i achasz", a potem stopniowo i tak ustawiasz wszystko po swojemu 😂. 1 Cytuj
nossy Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @KNKSto chyba trafiłem na dobrego fittera bo nic nie zmieniłem. Tzn. zmieniłem, ale z pokorą wróciłem... Oczami wyobraźnie widzę ten temat/wątek za 2 lata...jest rozwojowy 😀 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi