Gość Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Hej, Powoli rozglądam się za sterami z miskami zewnętrznymi. Wymiar montażowy 34 mm. Aktualnie mam jakieś FSA na kulkach, tyle że nierozbieralne. Niby działają, ale już po jednym sezonie musiałem je nieco reanimować, bo słychać było że w środku jest brudny smar. Zależy mi raczej na znanych, dużych producentach, niż pierwszych lepszych sterach typu Accent. Fajnie by było, gdyby na wszelki były do nich dostępne części zamienne. Uszczelnienia też mile widziane, bo mimo że w mokrych warunkach nie jeżdżę, to jednak ilość pyłu daje się we znaki chyba bardziej niż woda. Pierwsze co mi przyszło do głowy i znalazłem, to Cane Creek 40-Series. https://www.centrumrowerowe.pl/stery-zewnetrzne-1-1-8-cane-creek-40-series-ec34-pd19708/ Jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Jak ma być biżuteria to szedłbym na całość, Krzysiek Król. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Gdzie tam biżuteria. Ma być porządnie, nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Wróciłem nieco do tematu i zastanawia mnie jedna rzecz. Te stery Cane Creek mają bardzo wysoką miskę, nie wiem czy zmieści się w główce. Jakieś opinie o sterach FSA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Miałem lata temu FSA Orbit XL (II?) w hardtailu. Przejeździły ze mną 8 lat po górach i Jurze w każdych warunkach pogodowych. Poza okazyjnym serwisem nic z nimi nie musiałem robić, sprzedałem razem z rowerem. Złego słowa na nie nie powiem:) W gravelu mam od nowości (od 2017r) jakieś FSA, nawet nie wiem jaki to model, nie są jakoś super uszczelnione, przy ostatnim serwisie w środku było trochę bagna, ale jeszcze żyją i kręcą się płynnie, a ten rower też jeździ ze mną w każdych warunkach, tyle, że na zimę zakładam pełne błotniki... Cane Creek 40 to przeciętniaki, u mnie dość szybko łapały luzy, ale wielu ludzi je chwali. Z droższych polecam Hope - dobrze uszczelnione i mają nierdzewne łożyska. Bezproblemowe i pewnie na lata, swoje sprzedałem z poprzednią ramą po dwóch latach bezproblemowej eksploatacji. Teraz mam w MTB CC 70 też z nierdzewnymi łożyskami, zobaczymy jak wypadną w porównaniu z CC40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 U mnie siedzi fsa od nowości (bodajże takie Stery zintegrowane 1 1/8 - 1 1/4 tapered FSA No. 53 CF-1) , czwarty sezon jeżdżą i nic złego się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.