Skocz do zawartości

[Licznik] bezprzewodowy z termometrem do 150 zł

borsuchi

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zupełnie z ciekawości, poza tematem zapytam.

Po co termometr w liczniku? Mam ( chyba mam, bo może to leci z internetu...) w swoich i zupełnie nie widzę zastosowania dla tej informacji.

1 godzinę temu, skom25 napisał:

No przecież wiem że nie do wilgotności :P Zastanawiam się do czego tego można użyć podczas jazdy. No nie ważne :P 

Rok temu w sierpniu zdychałem bardzo bardzo w górach. Gdy sprawdziłem na liczniku że jest ponad 35 stopni to przynajmniej miałem poczucie że to wina przegrzania a nie słabej kondycji 😄

2 godziny temu, skom25 napisał:

Tak zupełnie z ciekawości, poza tematem zapytam.

Po co termometr w liczniku? Mam ( chyba mam, bo może to leci z internetu...) w swoich i zupełnie nie widzę zastosowania dla tej informacji.

Żeby wiedzieć jak się ubrać jak się kończy robotę? Jak człowiek wyjdzie na chwilę rozgrzany na zewnątrz z budynku to może mięć mylne wrażenie jaka jest temperatura.
Człowiek myśli sobie "o nie jest tak źle" , a potem patrzy na licznik a tam 0C ;)

Pewnie że temperatura się przydaje. Np. w jeździe turystycznej po górach, gdzie są duże wahania temperatury, termometr podpowiada mi, czy wyjmować już w plecaka dodatkową warstwę ubioru, czy tylko mi się chwilowo wydaje, że jest zimno

Z tanich i dobrych, bezprzewodowych  mogę polecić Atech F16 (ja mam starszą wersję i jest ok, działa stabilnie, niezawodnie).

https://allegro.pl/oferta/atech-f16-licznik-bezprzewodowy-rowerowy-8248601325

A po co ci wersja bezprzewodowa? Tak ci szkoda obwinąć kabelek dookoła pancerza idącego do przedniego hamulca tarczowego? Naprawdę dla głupich 50cm musisz mieć wersję radiową? Z wersjami bezprzewodowymi zawsze są jakieś anomalie. Często gubi sygnał, bateria szybko się wyczerpuje, konieczność wymiany dwóch baterii. Ja ma przewodowy licznik sigma 16.16 i bateria 2032 mi wystarczyła na 18 miesięcy intensywnego użytkowania (dojazdy do pracy)

Kup coś co spełnia Twoje wymagania, sprawdzonej firmy i tyle. Wszedłem z ciekawości na Centrumrowerowe.pl i liczników chociażby Sigma Sport jest masa. Pewnie znajdziesz wybrany model taniej gdzieś w sieci, chociaż nie zawsze.

Obawiam się że zbyt dużej ilości odpowiedzi nie dostaniesz, bo dużo ludzi decyduje się na zakup licznika z GPS, a to już nieco wyższa kwota. Mam wrażenie, może mylne, że w dobie smartfonów, opasek i wspominanych GPS, tradycyjne liczniki nieco tracą na popularności. 

Miałem bezprzewodową Sigmę (BC 9.16 ATS) i przy lampce 140 lumen jakoś nie zauważyłem, żeby działała jakoś gorzej (może były małe różnice, których nie zauważyłem). Ale jak zmieniłem lampkę na 1200 lumen to w ogóle nie było warto włączać Sigmy, bo to co pokazywała to jakaś totalna fikcja.

Gratulacje że się udało tym razem 🙂. A co do samych liczników mialemmz kabelkiem i szczerze to jakiś serwis amortyzatora cały czas się wiązało z tym owojaniem kabelka, ponownym zawijaniem. W końcu sprzedałem przewodowy bo mnie to już drażniło i przeszedłem na bezprzewodowy z GPS i mapami. Bateria wytrzymuje 20 h więcej nie potrzebuje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...