borsuchi Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Jaki bezprzewodowy licznik kupić w cenie do 150 zł, który będzie wskazywał temperaturę jakby miał podświetlenie również było by miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Licytuj, może się uda: https://allegrolokalnie.pl/oferta/licznik-rowerowy-sigma-bc-1212-sts Mam taki od wielu lat i działa bezproblemowo. Nowsze serie ponoć już gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Tak zupełnie z ciekawości, poza tematem zapytam. Po co termometr w liczniku? Mam ( chyba mam, bo może to leci z internetu...) w swoich i zupełnie nie widzę zastosowania dla tej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Żeby wiedzieć jaka jest temperatura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 No przecież wiem że nie do wilgotności Zastanawiam się do czego tego można użyć podczas jazdy. No nie ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 43 minuty temu, sznib napisał: Licytuj, może się uda: https://allegrolokalnie.pl/oferta/licznik-rowerowy-sigma-bc-1212-sts Mam taki od wielu lat i działa bezproblemowo. Nowsze serie ponoć już gorsze. powalczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 1 godzinę temu, skom25 napisał: No przecież wiem że nie do wilgotności Zastanawiam się do czego tego można użyć podczas jazdy. No nie ważne Rok temu w sierpniu zdychałem bardzo bardzo w górach. Gdy sprawdziłem na liczniku że jest ponad 35 stopni to przynajmniej miałem poczucie że to wina przegrzania a nie słabej kondycji 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 2 godziny temu, skom25 napisał: Tak zupełnie z ciekawości, poza tematem zapytam. Po co termometr w liczniku? Mam ( chyba mam, bo może to leci z internetu...) w swoich i zupełnie nie widzę zastosowania dla tej informacji. Żeby wiedzieć jak się ubrać jak się kończy robotę? Jak człowiek wyjdzie na chwilę rozgrzany na zewnątrz z budynku to może mięć mylne wrażenie jaka jest temperatura. Człowiek myśli sobie "o nie jest tak źle" , a potem patrzy na licznik a tam 0C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Pewnie że temperatura się przydaje. Np. w jeździe turystycznej po górach, gdzie są duże wahania temperatury, termometr podpowiada mi, czy wyjmować już w plecaka dodatkową warstwę ubioru, czy tylko mi się chwilowo wydaje, że jest zimno Z tanich i dobrych, bezprzewodowych mogę polecić Atech F16 (ja mam starszą wersję i jest ok, działa stabilnie, niezawodnie). https://allegro.pl/oferta/atech-f16-licznik-bezprzewodowy-rowerowy-8248601325 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 ATecha miałem - awaryjny - 2giego nie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 igs10s kupisz od majfrenda <150, z jakimiś kuponami może nawet udało by się z czujnikiem prędkości Magene S3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 wolałbym coś z Polski - póki dojdzie od majfriendów sezon się może skończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 13 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Niestety nie udało się wygrać licytacji także muszę szukać czegoś innego - co jest jeszcze wartę uwagi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 A po co ci wersja bezprzewodowa? Tak ci szkoda obwinąć kabelek dookoła pancerza idącego do przedniego hamulca tarczowego? Naprawdę dla głupich 50cm musisz mieć wersję radiową? Z wersjami bezprzewodowymi zawsze są jakieś anomalie. Często gubi sygnał, bateria szybko się wyczerpuje, konieczność wymiany dwóch baterii. Ja ma przewodowy licznik sigma 16.16 i bateria 2032 mi wystarczyła na 18 miesięcy intensywnego użytkowania (dojazdy do pracy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Wolę wersję bezprzewodową ponieważ to wszystko ładniej wygląda jeżeli nie ma pociągniętych dodatkowych kabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Hamulce też masz bezprzewodowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Nie wiem po co ta dyskusja? Jeden woli taki typ, drugi inny, każdy ma swoje plusy i minusy. Ja po zmianie na bezprzewodowy nie wyobrażam sobie powrotu do wersji przewodowej, tak mnie ten głupi kabelek wkurzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Polecicie jeszcze jakiś bezprzewodowy z termometrem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Kup coś co spełnia Twoje wymagania, sprawdzonej firmy i tyle. Wszedłem z ciekawości na Centrumrowerowe.pl i liczników chociażby Sigma Sport jest masa. Pewnie znajdziesz wybrany model taniej gdzieś w sieci, chociaż nie zawsze. Obawiam się że zbyt dużej ilości odpowiedzi nie dostaniesz, bo dużo ludzi decyduje się na zakup licznika z GPS, a to już nieco wyższa kwota. Mam wrażenie, może mylne, że w dobie smartfonów, opasek i wspominanych GPS, tradycyjne liczniki nieco tracą na popularności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Z Sigmy do 150zł to tylko na ATSie, a to lipa. Trzeba szukać okazji na STSie. z innych firm z temperaturą VDO też będą ok. Ed/ Nieznacznie powyżej budżetu: https://allegro.pl/oferta/nowy-licznik-sigma-bc-14-12-sts-alti-wysokosc-9660498507 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 kiedyś za nową sigmą się rozglądałem bo chciałem mieć pomiary wysokościowe ale wiele opinii było takich że sigma bezprzewodowa lubi wariować od lampek i przez to dalej używam przewodowej sigmy która już sie trzyma 14lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolx97 Napisano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2022 Miałem bezprzewodową Sigmę (BC 9.16 ATS) i przy lampce 140 lumen jakoś nie zauważyłem, żeby działała jakoś gorzej (może były małe różnice, których nie zauważyłem). Ale jak zmieniłem lampkę na 1200 lumen to w ogóle nie było warto włączać Sigmy, bo to co pokazywała to jakaś totalna fikcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuchi Napisano 22 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 W dniu 13.06.2022 o 17:34, borsuchi napisał: Niestety nie udało się wygrać licytacji także muszę szukać czegoś innego - co jest jeszcze wartę uwagi ? Licznik został ponownie wystawiony i tym razem udało się wygrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 Gratulacje że się udało tym razem 🙂. A co do samych liczników mialemmz kabelkiem i szczerze to jakiś serwis amortyzatora cały czas się wiązało z tym owojaniem kabelka, ponownym zawijaniem. W końcu sprzedałem przewodowy bo mnie to już drażniło i przeszedłem na bezprzewodowy z GPS i mapami. Bateria wytrzymuje 20 h więcej nie potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.