Petros601 Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Witam Szukam roweru: -Koła 29 -Prosta kierownica (bez baranka) -rama z osiami QR -brak amortyzatora -napęd 1x10 (1x12 szybko sie psują) -lekki Rower ma być na asfalt i leśne ścieżki i rozpędzać się do 45km/h (blat nie może być zbyt mały jak w niektórych MTB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 W tym budżecie ciężko będzie dorwać QR ;), czemu nie chcesz sztywny osi? Ogólnie jest jeden rower który spełnia Twoje wymagania, https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-muirwoods Ja bym tylko odpuścił opony 29, typowe gravelowe gumy w granicach 700x43 w zupełności do takich zastosowań wystarczą, a poza tym w tym budżecie lepiej kupić DSX 1 (jeżeli nie chcesz 1x12). Poza drobnym problemem, że oba modele na tą chwilę niedostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Octane One => https://octane-one.com/bike/gridd_flat/ Tyle, że koło jednak ciut mniejsze. Poza tym znacznie lepszym pomysłem wydaje się Marin DSX 1 lub 2. Tyle, że tam masz sztywną ośkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 16 minut temu, Petros601 napisał: rama z osiami QR Dlaczego? 17 minut temu, Petros601 napisał: lekki To znaczy? 17 minut temu, Petros601 napisał: napęd 1x10 (1x12 szybko sie psują) To chyba jakaś internetowa legenda. Przejrzyj ofertę producentów i sam wrzuć propozycje. Mała szansa że ktoś będzie Ci teraz wyszukiwał rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petros601 Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 z tymi osiami to chyba coś namieszałem. Chodziłpo mi o t lepsze (sztywniejsze). Myślałem że to QR sie nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Nie. W ogóle QR to zła nazwa, bo sztywna oś ( w ogóle kto wymyślił tę nazwę?) też może być w systemie QR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Godzinę temu, Petros601 napisał: i rozpędzać się do 45km/h Mowa o chwilowej prędkości czy to takie marzenia? No chyba, że masz taką niesłychanie wyjątkową nogę? 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petros601 Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 W większości napędów MTB pedałując na zjeździe musiałbym mieć kadencje chyba 120... Chodzi o to żeby móc na asfaltowych zjazdach dokręcać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 To musisz szukać czegoś z korbą typowo Szosowo/ Gravelową. Dół kasety zawsze jest podobny, więc można po prostu dostosować zakres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 11 minut temu, Petros601 napisał: żeby móc na asfaltowych zjazdach dokręcać Jeżeli tak bardzo Ci na tym zależy to chyba polecany DSX z 42x10 to minimum, bo tu już masz 80 obr./min. i to na malutkiej koronce 10T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Tutaj są zebrane gravele z prostą kierownicą - na pewno coś wybierzesz: https://www.cyclingabout.com/best-flat-bar-gravel-bikes-2021/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.