JWO Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Banalna sprawa. Mam taki rower towarowy w którym jest korba na kwadrat. Lewe ramie się notorycznie odkręca, po kilku kilometrach. Wymieniłem suport bo wydawało mi się że to jego wina. On i tak był do wymiany, bo stary i nietypowy klucz był do niego potrzebny. Niestety korba się ciągle luzuje ;(. Czy pod śrubę powinna iść jakaś podkładka? Oglądałem filmiki w internetach i nikt nie wspominał o podkładce. Może klej do gwintów rozwiąże sprawę? Tylko nie chciałbym wrócić za rok z tematem "Nie mogę odkręcić korby na kwadrat" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Ja bym strzelał, że masz "rozbite" gniazdo w korbie. Kleju można użyć. Imbus którego się używa jest na tyle duży, że raczej bez problemu zerwiesz klej. Tylko nie lej pół butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Korba też jest nowa . Najpierw zmieniłem korbę, potem suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 A używasz smaru na łączeniu osi z korbą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Nie, tylko na gwint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.