Eathan Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Garmin pokazał nowe nawigacje/liczniki. Na uwagę zasługuje wersja Solar, która pozwala wydłużyć czas działania Garmina do 100h. Dodano wielopasmowy GPS. Poza tym jest kosmiczne przyśpieszenie pracy. Więcej informacji => https://www.garmin.com/pl-PL/p/731136 Recenzja DC Rainmaker jest już na YT Osobiście czekam na następcę 830 i jestem bardzo ciekaw wpływu funkcji solar na realny czas pracy. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Eathan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Ciekawy bajer, ale za 700 PLN dopłaty do baterii słonecznej, to chyba wolałbym kupić po prostu powerbank pod uchwyt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolx97 Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Power pack Garmina też około 500zł kosztuje. Jak ktoś tak jak ja ma Garmina nad mostkiem (uchwyt Syncros do mostka montowany w miejsce kapsla mostka) to sobie go nie zamontuje i już te 200zł przy takich kwotach można dopłacić za solara. Bardziej jestem ciekaw jak wyglądać będzie 840, ale tylko czysta ciekawość, bo 830 mam zaledwie kilka miesięcy i nie mam w planach upgrade'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Biorąc pod uwagę że czas pracy wynosi 30 godzin solar jest dla zdecydowanej większości rowerzystów zbędnym gadżetem. No chyba że ktoś jeździ ultra albo wyjeżdża w odludne tereny bez dostępu do prądu. Ciekawie by się zrobiło gdyby w słoneczny dzień panel generował tyle prądu żeby całkowicie eliminował jego pobór z akumulatora i choćby w minimalnym stopniu byłby w stanie go doładowywać. Wtedy moglibyśmy zapomnieć w ogóle o konieczności podłączania jej do ładowania za wyjątkiem okresu zimowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Mam Edge 530 i patrząc na Edge 1040 nie widzę niczego co by nakłoniło mnie do zmiany. Nawet GP Lama stwierdził, że chyba już za dużo tych cyferek, statystyk, wykresów itp. Edytowane 10 Czerwca 2022 przez FigoiFago 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Kwestia czego potrzebujesz. 1040 to kombajn dla sportowców a nie dla ludzi, którym 530 wystarcza * no i solar ewentualnie dla ultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Ciekawe ilu sportowcom 530/830/1030 wystarczało do środy, a teraz przestanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 16 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Widzieliście gdzieś porównanie GPS 830 vs 1040? W lasach może mieć spore znaczenie multiband, jednak rozmiar 1040 trochę przytłacza, ideałem byłaby pewnie 840, której jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi