BPatryS Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Hej po ostatniej przygodzie z fatbike silverback, jestem zmuszony szukać roweru mtb, siedziałem i długo się zastanawiałem co chciałbym w nowym rowerze: Sztywne osie( jestem ciężki i jest taka potrzeba) Tym bardziej że lubię czasem jeździć agresywnie Amortyzator 100-140 mm Możliwość bagażnika na sakwy( lubię szwendać się bez problemów) Koła 29 cali z maksymalną oponą do 2,4"-3,0 " Najlepiej Trail lub xc tylko że rama musi być wygodna Rama wytrzymałość do 120 kg ( Wraz z bagażem) Im więcej tym lepiej Kolor Najlepiej jakiś żywy : Czerwony, Żółty, Zielony, Niebieski, Pomarańczowy - Byle nie Biały, Szary i Czarny ( Mam odzież fluo i lubię być widoczny) Czy możecie mi coś zaproponować lub coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Chyba tylko używane wchodzą w grę, biorąc pod uwagę wymagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 12 godzin temu, BPatryS napisał: Czy możecie mi coś zaproponować lub coś polecić? Część z wymagań spełnia Giant Fathom. Jest używka w Brzegu, którą nawet troszkę się interesowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 A jakby zastanowić się nad: brakiem montażowe pod bagażnik i zrobić DIY pod bagażnik? Czy też raczej nic ? Już nawet myślałem o Merida Big Trail 200 lub ramie Dartmoor Primal 29 lub jakieś pochodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Hej to znowu ja, a co powiecie o Merida Big Trail 200 ? https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/3050/bigtrail-200 Już jestem prawie zdecydowany, tylko zastanawiam się nad rozmiarem przy 184 cm, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Nie spokojnie, nie pchajcie się, nie sądziłem że aż taki będzie odzew.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Ja bym się opierał na ich, wydaje się, dobrym kalkulatorze. Wg mnie Ty byś się wpasował zarówno na L jak i XL. Najwyżej założysz krótszy mostek jakby XL`ka była przydługawa. Co do osprzętu - hmmm... Dobrze, że chociaż jest taperowana główka i boost, bo reszta to cieniutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 @chudzinki wiesz w tych czasach wszystko poszło lekko o 1 tysiąc w góre- osprzęt zawsze po czasie można zmienić, głównie chodzi o ramę i 1x ( później po czasie można myśleć o zmianach) Jeździłem na 1x10 na kołach 4,7 " więc jak by nie patrzeć o połowę zejdę z oporami albo i lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.