Skocz do zawartości

[Lampka] Cateye Volt200XC - urwany uchwyt, co dalej?

Grzegorzx

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

Ostatnio po kilku latach użytkowania rozerwała mi się gumka do mocowania w/w oświetlenia w związku z czym poszukuję porady co z tym fantem zrobić. Lampka mi wiernie służy od kilku lat, nie chciałbym jej zmieniać, stąd 2 pytania - czy w sklepach są w ogóle dostępne takie gumki zamienne? Szukałem, nic nie znalazłem, być może coś źle szukałem, jeżeli gdzieś to można dostać to byłbym wdzięczny za info. Drugie pytanie naturalnie brzmi - jak mogę uratować lampkę jeżeli gumek zamiennych nie ma. Ten cały dolny moduł z tego co widzę da się odkręcić, w związku z czym zostałaby sama lampka. Znacie może jakieś uchwyty które by pasowały żeby to jakoś zamontować? Ja się niestety słabo orientuję w temacie. 

image.png.726a3427b7dc48ca2b75454e1017fa77.png

• Mod Team

Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa oryginalnych uchwytów (widziałem tylko te opaski z tworzywa - do inych modeli), ani zamienników, ale na pewno cena nie byłaby rozsądna.
Dlatego warto pokombinować we własnym zakresie - to nie fizyka kwantowa, więc oringi, gumki/uszczeki od weków, albo trytytki (chociaż tu to nietrafiony pomysł), lub wykorzystanie gumki/paska z innej lampki - np. takiej : https://allegro.pl/oferta/mocna-lampka-rowerowa-przednia-cat-eye-3-tryby-12141922464

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...