drajwer112 Napisano 7 Czerwca 2022 Napisano 7 Czerwca 2022 Posiadam rower typu makrokesz, storm. Wczoraj jeździłem po błocie i postanowiłem go wyczyścić. Podczas czyszczenia okolice spawu główki ramy przyciągnęły moją uwagę https://imgur.com/a/4MTGApE Rower nie byl katowany. Ma jedynie rok, glownie trasy, czasami jednak skakanie ale to na pare cm, wheelie. Czy to zadrapanie, pęknięcie farby, czy jednak najgorszy scenariusz - rama? Te biale zadrapania od czegos czym próbowałem sprawdzić czy to pęknięcie farby.
MikeSkywalker Napisano 7 Czerwca 2022 Napisano 7 Czerwca 2022 G*wno za przeproszeniem widać na tym zdjęciu bo jest nieostre.
drajwer112 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Napisano 7 Czerwca 2022 Jedno jest nieostre, te dwa juz w miare. W miejscu gdzie sa biale zadrapania. Postaram się zrobić lepsze, ale wątpię, zeby sie udalo. Ostatnie powinno być lepsze https://imgur.com/a/RbWdSEy https://imgur.com/a/zFZeEXM Przyjrzałem sie temu i mi to wygląda jakby farba odchodzila.
MikeSkywalker Napisano 7 Czerwca 2022 Napisano 7 Czerwca 2022 Nie wygląda to na pęknięcie, może faktycznie lakier odprysnął w miejscu gdzie rama pracuje.
drajwer112 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Napisano 7 Czerwca 2022 Mozliwe, albo to po prostu jakies wyzlobienie. Da sie jakos to konkretniej sprawdzić, czy jeździć i obserwować? Nigdy nie widzialem na oczy pękniętej ramy na żywo i nie wiem co o tym myśleć.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2022 Jako wróżka Fususzka widzę to jako niegroźne pajęczynki uszkodzonego lakieru - jak jest naprawdę, nie wiem... Jeżeli chodzi o delikatne wgłębienie w okolicach spawu, to mam takie : ...od kilku lat i 24 k km, i nic się nie dzieje (jako kompletnie zielony w materiałoznawstwie stwierdzam, że to tylko delikatny brak materiału na spawie)
drajwer112 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Napisano 7 Czerwca 2022 Jeśli chodzi o te ryski biale, to ja je wykonalem, gwozdziem. Dlaczego gwozdziem? Chcialem sprawdzic czy to jakies wglebienie czy pekniecie. Bardziej chodzi mi właśnie o to czarne wglebienie. Takim jak twoim bym sie tez niepokoil. W sumie nie wiem, nigdy tego nie widzialem, moze bylo, moze nie. Rozumiem, ze to rama makrokesz, ale pęknięcie przy spawach od jazdy wheelie? I tak większości rama byla uzywana na drogach. Nigdy nie widziała dropow, skokow z murka.Nie wiem czy zbierac na nowa rame, rower, ta oddac na zlom a czesci zostawic? Da sie jakos to sprawdzic czy to pęknięcie? Średnio mi się widzi zostać bez zebow!
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Czerwca 2022 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2022 Dla pewności ➡️ dobry serwis rowerowy.
drajwer112 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Napisano 7 Czerwca 2022 Poswiecilem tam latarka, i jest wglebienie a tam normalnie farba, zadnych pekniec. Mimo to, na pierwszy rzut oka to naprawde wyglada na pekniecie Przy okazji zapytam - mam uszkodzone stery, wiec jestem zmuszony jeździć na lekko poluzowanych. Chce je dojechac, a potem wymienic.Czy moja rama ma szansę pęknąć w tych miejscach?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.