jachu76 Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Witam, jeżdżę na Gianto conntend ar 1 , myślę nad kupnem typowo szybkiej szosy...co mogli byście polecić do kwoty 10tys ? czy taki był by odpowiedni ? Giant Propel Advanced 0 Stary Dworek • OLX.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Bierzesz w ogóle pod uwagę różnicę w geometrii? Zdajesz sobie sprawę ile centymetrów niżej będziesz miał kierownicę? To, że rowery aero istnieją nie znaczy, że są odpowiednie dla wszystkich. Co z różnicą w stopniowaniu napędu? - dość ważne biorąc pod uwagę, że wrzucasz rower na najwyższej możliwej grupie i jakakolwiek wymiana będzie po prostu kosmicznie droga I najważniejsze, rower sam nie jedzie, wymiana nie sprawi, że zaczniesz jeździć kilka kmh szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu76 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Czy lepszym rozwiązaniem było by wymienić koła na jakieś lepsze w Conntend ar ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Skąd ktoś ma wiedzieć co będzie dla ciebie lepsze i jakie masz potrzeby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 4 godziny temu, Mihau_ napisał: I najważniejsze, rower sam nie jedzie, wymiana nie sprawi, że zaczniesz jeździć kilka kmh szybciej Dobra uwaga - to tak, jakby ktoś kupił sobie nowe Ferrari, i liczył że będzie szybszy, bo samochód jest szybszy, a to nie do końca tak działa, bo potrzeba umiejętności (tu kondycji) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niziol Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 2 godziny temu, jachu76 napisał: Czy lepszym rozwiązaniem było by wymienić koła na jakieś lepsze w Conntend ar ? Zdecydowanie warto wymienić opony. Te Gavie w mojej opinii są fatalne i zmiana na P Zero Race odmieniło ten rower. Koła też wymieliłem ale największą różnicę odczułem przy wymianie opon właśnie. Finalnie ten rower skończy jako all rounder z oponami 35c do szwędania się po okolicy bo chyba do tego został stworzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.