Skocz do zawartości

[Zakup roweru szosowego] jaki wybrać do 10tys

Rekomendowane odpowiedzi

Bierzesz w ogóle pod uwagę różnicę w geometrii? Zdajesz sobie sprawę ile centymetrów niżej będziesz miał kierownicę? To, że rowery aero istnieją nie znaczy, że są odpowiednie dla wszystkich. Co z różnicą w stopniowaniu napędu? - dość ważne biorąc pod uwagę, że wrzucasz rower na najwyższej możliwej grupie i jakakolwiek wymiana będzie po prostu kosmicznie droga

I najważniejsze, rower sam nie jedzie, wymiana nie sprawi, że zaczniesz jeździć kilka kmh szybciej

• Mod Team
4 godziny temu, Mihau_ napisał:

I najważniejsze, rower sam nie jedzie, wymiana nie sprawi, że zaczniesz jeździć kilka kmh szybciej

Dobra uwaga - to tak, jakby ktoś kupił sobie nowe Ferrari, i liczył że będzie szybszy, bo samochód jest szybszy, a to nie do końca tak działa, bo potrzeba umiejętności (tu kondycji) itp.

2 godziny temu, jachu76 napisał:

Czy lepszym rozwiązaniem było by wymienić koła na jakieś lepsze w Conntend ar ?

Zdecydowanie warto wymienić opony. Te Gavie w mojej opinii są fatalne i zmiana na P Zero Race odmieniło ten rower.  Koła też  wymieliłem ale największą różnicę odczułem przy wymianie opon właśnie. Finalnie ten rower skończy jako all rounder z oponami 35c do szwędania się po okolicy bo chyba do tego został stworzony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...