Legionworld Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Witam Rozglądam się za nowym rowerem w budżecie 4000-6000zł ( wiadomo jak będzie 3000zł to się nie obrażę ) 176cm 95kg wcześniejszy rower używany raz na miesiąc Kross hexagon V3 z 2010r Przeznaczenie asfalt/sciezki rowerowe/góry góra 2/3 razy w tygodniu. Możliwość dopięcia fotelika dla dziecka na weekendy Z rowerów na które zwróciłem uwagę: -Merida Big Nine 500 Lite (5500zł) -Merida Big Nine Limited 2021 (5800zł) -Kellys Gate 30 (5600zł) - KROSS LEVEL 8.0 (6200zł) Czy jesteście w stanie doradzić w którą stronę iść? Czy może poszukać czegoś używanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 1. Daj linki do rowerów. 2. One w ogóle są fizycznie dostępne? 3. Co masz na myśli przez góry? Bo tymi oczywiście też coś tam się da ale taki https://velo.pl/gorskie/gorskie-sztywne/enduro-275/dartmoor/hornet-0 jest bardziej 😉 Za to by zamulał na asfalcie, a te Twoje pewnie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Typowe propozycje w tej cenie to Merida Big Nie 500 Lite i Kellys Gate 30, oprócz tego już niedostępny Rockrider XC500. Rowery dobre i sprawdzone. Bardziej kierował bym się rodzajem napędy 1x czy 2x niż czymkolwiek innym. Krossa nie brałbym pod uwagę, cena nieadekwatna do jakości i ten kolor też do pięknych nie należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legionworld Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Rowery sa dostępne. Nie no mieszkam w Beskidzie Żywieckim ale nie myślę o mocnych wyprawach tylko raz na jakiś czas na jakąś górkę wyjechac. Rockrider jakoś niezbyt przypadł mi do gustu. Co do Meridy warto dopłacić do tej wersji limited 2021? Mam ja za 300zl drożej niż 500 lite a z wyposażenia wygląda że lepsza. I czy jest jest w nich opcja montażu fotelika dla dziecka ? Wytrzymają? Co do 1x lub 2x nie mam pojęcia które lepsze teraz miałem 3x7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Jeśli głównie asfalt i dzieci to faktycznie nie ma co szaleć i każdy z nich będzie pewnie ok. Czy warto dopłacać to kwestia tego czy właśnie wolisz 1x czy 2x. 2x ma ciut większy zakres i tańszą kasetę ale większość ludzi obsługa przedniej przerzutki przerasta i wolą 1x 😉 Z drugiej strony masz wyższą grupę osprzętu, co może w praktyce niewiele daje ale za to dobrze brzmi. Osobiście wolałbym zainwestować w siodełko pod siebie czy nowe opony. Z dziećmi to nie wiem, ale do każdego HT powinno się dać. Tu nie ma karbonu czy myk-myka i nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legionworld Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Rower zakupiony:) wybór padł na Merida Bignine 500 Lite L za kwotę 5400zl. Pytanie mam do was jeszcze jedno czy jestem w stanie jakoś do niego zamontować podpórkę (nóżkę)? Przyzwyczajenie robi swoje a wiem że nie ma fabrycznych miejsc na nią:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 No i pięknie, teraz tylko jeździć. "czy jestem w stanie jakoś do niego zamontować podpórkę (nóżkę)? Tak, nazywa się to patyk i występuje w każdym miejscu z patykami 😉 Nie psuj roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sergio07 Napisano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 cześć a gdzie kupiłeś za taką cene? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.