Skocz do zawartości

[sztyca] Czy Jest Osoba w Łodzi Która Podejmie Się Wyjęcia Sztycy z Ramy Karbonowej?

wolf24

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba zacząć od tego czy taka praca to w ogóle zadanie dla serwisu rowerowego a nie zakładu ślusarskiego

Druga sprawa, że jeśli byłbym właścicielem serwisu to raczej takiego tematu w środku sezonu bym się nie podjął. Teraz jest czas na robienie pieniędzy a nie powiększania portfolio

"Dobrzy serwisanci" istnieją, pracują zwykle w miejscach, które są im w stanie zapewnić zajęcie i dobrą kasę przez cały rok a nie tylko kilka mięsiecy

@skom25 przecież do serwisu decathlona co roku przed sezonem są ogłoszenia o pracę z minimalną stawką

3 minuty temu, skom25 napisał:

Mnie niezmiennie zaskakuje Decathlon. Kupowałem tam trzy rowery w przeciągu roku i ani jeden nie był gotowy do jazdy, mimo że właśnie taki powinien być.

A kto montuje rowery w tej firmie?

Rower jest tak prostą konstrukcją, że ta szkoła by chyba trwała jeden semestr.

3 minuty temu, Thomlodz napisał:

A kto montuje rowery w tej firmie?

Nie wiem, ale wiem że w sklepie zawsze jest ostatecznie regulowany i ustawiany. Niestety najwyraźniej jest to za trudne.

5 minut temu, skom25 napisał:

Rower jest tak prostą konstrukcją, że ta szkoła by chyba trwała jeden semestr.

Dla Ciebie może tak. Ale są tacy, co uważają ze zaklejenie dziury w dętce czy jej wymiana jesr baaaaardzo skomplikowana :) . Proste wbicie gwoździa jest za trudna dla matołów wpatrzonych w ekrany smartfonów

4 minuty temu, Dokumosa napisał:

Swego czasu były zawodówki, gdzie np. pomocnika murarza kształcono (właściwie raczej kształtowano ;)) przez 3 lata.

a teraz usługi fachowców są bardzo drogie, czeka sie długo i nigdy nie wiadomo, czy robota nie zostanie spieprzona

Cytat

Dla Ciebie może tak. Ale są tacy, co uważają ze zaklejenie dziury w dętce czy jej wymiana jesr baaaaardzo skomplikowana :) . Proste wbicie gwoździa jest za trudna dla matołów wpatrzonych w ekrany smartfonów

No to taka osoba nie idzie na mechanika, bez przesady. Nikt o zdrowych zmysłach też takiej osoby nie zatrudni.

Po prostu są ludzie którzy robią na odwal, niezależnie czy to rower, samochód czy glazura.

2 minuty temu, skom25 napisał:

No to taka osoba nie idzie na mechanika, bez przesady. Nikt o zdrowych zmysłach też takiej osoby nie zatrudni.

Pozwolę się nie zgodzić z tą opinia. W naszym kraju o zatrudnieniu decydują przede wszystkim niskie płace , znajomości i inne powiązania. Fachowość niestety często jest na ostatnim miejscu.

14 minut temu, Dokumosa napisał:

Swego czasu były zawodówki, gdzie np. pomocnika murarza kształcono

No ale ów pomocnik z zawodówki to tam miał język polski, historię i matematykę i wf też ... zwykłe kursy z takim samym papierem na koniec w zdz'ach nie trwały 3-ech lat.

Dlatego napisałem o zdrowych zmysłach.

Jak masz cokolwiek warty rower, to nie idziesz do serwisu na rogu serwisującego składaki, oczekując że wymienią Ci Suport Press Fit.

Są serwisy które robią dobrze, a przy okazji nie zdzierają. Mamy tutaj forumowego kolegę, który jest jedyną osobą której oddaję części i nawet się nie zastanawiam czy będzie dobrze, bo mam tego pewność.

Znam też inny serwis, gdzie mimo że mają wysokie ceny, to patrząc na sprzęt jaki serwisują, raczej byłbym spokojny o jakość.

W dobie internetu, naprawdę łatwo zweryfikować jakość usług danego serwisu.

6 minut temu, abdesign napisał:

No ale ów pomocnik z zawodówki to tam miał język polski, historię i matematykę i wf też ... zwykłe kursy z takim samym papierem na koniec w zdz'ach nie trwały 3-ech lat.

Dzięki temu czasami nabywał elementarnych umiejętności komunikacji, szczególnie z osobami z innego szczebla drabiny społecznej.

5 minut temu, Mihau_ napisał:

Przecież nawet kolarscy influencerzy, jeśli można ją tak nazwać, organizują warsztaty z wymiany dętki, 5 dyszek  

daj linka, niech popatrzę :)

Jak chcesz, to możesz na YT Szajbajk dołączyć do szkółki i odpowiadać na pytania w komentarzach.

Nie wiem co jest nie tak z ludźmi którzy to robią...

25 minut temu, skom25 napisał:

Jak chcesz, to możesz na YT Szajbajk dołączyć do szkółki i odpowiadać na pytania w komentarzach.

Nie wiem co jest nie tak z ludźmi którzy to robią...

Próbują zaistnieć... od nastu lat ;) A więcej subskrybentów to więcej $$$. Z tego powodu te osoby często robią różne dziwne rzeczy w imię popularności ale często w sprzeczności ze swoimi przekonaniami. 

Znalazłem. Cena tylko 100 zł :) . W sumie nie dziwię się, że ktoś zarabia kasę, a raczej strzyże :) Wzięły (zadeklarowału udział) 4 osoby. W sumie  4 stówki za 3 godziny zajęć to chyba dobry wynik. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...