marko_g Napisano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Witam ! Szukam zapięcia, które w miarę względnie pozwoli mi zabezpieczyć rower na podziemnym parkingu dla rowerów pod Dworcem Kolejowym jak w załączniku. Standardowe rury - stojaki do zapięcia. Budżet myślę że 300 zł max. Z lektury forum już wywnioskowałem że u-lock lub dobry łańcuch. Rower niestety będzie 8h bez opieki. Natomiast kręci się tam trochę ludzi (jedni przyjeżdżają na dworzec przychodzą odpinają, drudzy wjeżdzają) no i jest monitoring - kamera, niestety jakości tych nagrań nie widziałem. Rower którym jeżdzę to Kross Level B1 z 2017 roku, wartości wtedy około 2000 zł, natomiast w barwach żółto czarnych więc trochę rzucający się w oczy. Waga zapięcia nie gra roli - jeźdzę z plecakiem. Niestety kupno kozy za 200 zł na OLX nie wchodzi w grę by ją tam zostawiać - rozważałem to i wiem że to najlepszy sposób by spać spokojnie, ale to temat na inną dyskusję Dziekuję z góry za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 @marko_g KRYPTONITE EVOLUTION STD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Albo Abus Granit Extreme chyba 540,trzeba wykonać dwa cięcia kątówką,dwadzieścia kilka sekund hałasu.Sam takowe posiadam,ale nie chcę dyskutować o wyższości jednych nad drugimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Patrz za U-lock On-Guard, Abus Z racje konieczności wożenia tego w plecaku rozważ https://www.centrumrowerowe.pl/zapiecie-onguard-revolver-x4p-pd7359/?v_Id=108785 https://www.centrumrowerowe.pl/zapiecie-onguard-k-9-pd5067/?v_Id=88210 Na pewno ochrona niższa niż w przypadku U-lock ale mobilność większa. Osobiście nie wydaje mi się żeby ktoś się zaczajał z jakimś profi sprzętem na rower z 2017 za 2 000 zł. Obiektywnie jego obecna wartość po pięciu latach użytku jest relatywnie niska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.