Gość Napisano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Taki filmik sie pojawił na YT. Chyba raczej ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 nie oglądałem całego ale patrząc na schemat to bezsensowny wynalazek bo źródło światła będzie coraz słabiej świecić wraz z rozładowywaniem się akumulatora, tu lepszym pomysłem jest zastosować przetwornice stepdown która bedzie nam utrzymywać określone napięcie na wyjsciu. A dwa akumulatory 20V od parksida najprawdopodobniej nie posiadają zabezpieczenia przed nadmiernym rozładowaniem gdyż układ kontroli napiecia baterii jest w urządzeniach a nie w akumulatorze wiec łatwo można ukatrupić baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Czyli profesjonalista co nie zna podstaw elektroniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Obejrzałem też drugą część. Tytuł jest nieprecyzyjny, zamiast „profesjonalne” powinno być „polepione”. Kwestie ochrony baterii, stabilizacji zasilania już omawiano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi