Marcin8452 Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Cześć, mam przedni widelec - Marzocchi Bomber Z2, który domyślnie wyposażony jest w blokadę skoku na prawej goleni. Chciałbym zamontować u siebie manetkę, która będzie blokować skok widelca. Niestety fabrycznie widelec jest wyposażony tylko w pokrętło, bez wyjścia na żadną linkę, a w internecie nie mogę znaleźć informacji o tym, jak dobrać odpowiednią manetkę w moim przypadku. Znalazłem tylko materiały, gdzie ktoś miał już na goleni pokrętło z możliwością zaczepienia linki. Znalazłem taką manetkę MANITOU MILO. Wygląda ona na uniwersalną oraz jest w zestawie z elementami mocowanymi do goleni. Manetka blokady skoku MANITOU MILO - CentrumRowerowe.pl Czy coś takiego będzie działało w moim przypadku? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Może warto w pierwszej kolejności wejść na stronę producenta i zajrzeć do działu Parts i Service? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Przede wszystkim potrzebujesz manetki i części do amortyzatora Marzocchi a nie Manitou. Manetka ewentualnie może być innego producenta jeśli ciąg linki będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 5 godzin temu, Marcin8452 napisał: Czy coś takiego będzie działało w moim przypadku? Nie. To jest zestaw specyficzny dla tłumika kwik manitou. https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=1048 Tutaj masz informację, że potrzebujesz: 820-05-617-KIT / 820-05-616-KIT oraz 820-07-150 / 820-07-151 (do ustalenia z dystrybutorem czy dual pull czy single pull). Inna rzecz, że bomber Z2 to widelec do grawitacji, a nie do ciśnięcia na stojąco w cross country... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi