Skocz do zawartości

[1500-2500] Rower crossowy z Amazon.de

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

8 lat temu kupowałem rower polecony na tym forum - służył bardzo dobrze i dużo przeżył, niestety podobał się nie tylko mi i został przywłaszczony;)

Jeżdżę głównie po asfalcie i drogach polnych, niedzielne wycieczki w ładną pogodę. Rzadko zdarza mi się jeździć po lesie i/lub w ciężkiej pogodzie, praktycznie nigdy ekstremalne zjazdy/podjazdy. Mimo raczej łagodnych terenów wolałbym mieć przedni amortyzator. Z tego co wyczytałem powinienem celować w rower crossowy. Zakres cenowy to 1500-2500 ale im mniej tym oczywiście lepiej:)

Wymagania mam proste i łatwo byłoby mi znaleźć coś dla siebie wśród polecanych modeli czy to na forum czy to w przeróżnych artykułach, mój problem to konieczność znalezienia oferty na Amazon.de. Mam spory kupon rabatowy do wykorzystania tylko tam. Niestety przeglądając sklep widzę same nieznane mi marki. Z góry dzięki za polecenie jakiejś oferty:)

Haibike znalazłem w PL, cena za aktualny model identyczna.

Haibike SEET 8 czy nie warto dopłacać i Haibike SEET 6 (uwzględniając rabat za ten tańszy wyjdzie 1450 a za droższy 1650)

Carpat sport za 2300 oraz Carpat sport za 1800

Airtrack na kołach 28'

oraz budżetowy Lincorn

Z grubsza wszystkie modele które chodziły mi po głowie. Zastanawiam się tylko czy nie są zbyt "sportowe" dla moich zastosowań, poszukam też czegoś bardziej trekingowego, z wysoko podniesioną kierownicą.

Nic wartego uwagi na dodatek tylko ostatni jest crossem. Nie kupisz nic sensownego na Amazonie tracisz czas.

Kup jak człowiek rower w normalnym sklepie rowerowym a ten rabat na amazonie przeznacz na coś w czym Amazon się specializuje, jakaś elektronika czy coś.

Hmmm, cross tu tylko jeden - Airtrack. Reszta to MTB, o czym zresztą napisane jest na stronach. Seet6, lincorn i tanszy Carpat mozna sobie darować, bo 21 biegów sugeruje ze tam może byc wolnobieg, a tego warto unikać. Pozostałe 3 niczym się nie wyróżniają, sprzętem odpowiadają budżetu - jest ciężko i tanio.

MTB też odrobine rozważałem ale boje się braku komfortu podczas jazdy.

Jak oceniacie Airtracka? Z tego co kojarzę to Acera i Tourney dają radę; v-brake to przynajmniej prosta konserwacja. Zależy mi trochę żeby amor był blokowany z kierownicy, ciężko mi ocenić czy w tym wypadku tak jest czy on nie ma opcji blokady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...