Adelaf Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Cześć, 8 lat temu kupowałem rower polecony na tym forum - służył bardzo dobrze i dużo przeżył, niestety podobał się nie tylko mi i został przywłaszczony;) Jeżdżę głównie po asfalcie i drogach polnych, niedzielne wycieczki w ładną pogodę. Rzadko zdarza mi się jeździć po lesie i/lub w ciężkiej pogodzie, praktycznie nigdy ekstremalne zjazdy/podjazdy. Mimo raczej łagodnych terenów wolałbym mieć przedni amortyzator. Z tego co wyczytałem powinienem celować w rower crossowy. Zakres cenowy to 1500-2500 ale im mniej tym oczywiście lepiej:) Wymagania mam proste i łatwo byłoby mi znaleźć coś dla siebie wśród polecanych modeli czy to na forum czy to w przeróżnych artykułach, mój problem to konieczność znalezienia oferty na Amazon.de. Mam spory kupon rabatowy do wykorzystania tylko tam. Niestety przeglądając sklep widzę same nieznane mi marki. Z góry dzięki za polecenie jakiejś oferty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Bo na .de sprzedają pewnie glownie lokalne niemeckie marki. Tak samo Kross, Romet, Northtec poza Polska są nie znane. Dawaj linki na rowery w budżecie, ktoś to oceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adelaf Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Haibike znalazłem w PL, cena za aktualny model identyczna. Haibike SEET 8 czy nie warto dopłacać i Haibike SEET 6 (uwzględniając rabat za ten tańszy wyjdzie 1450 a za droższy 1650) Carpat sport za 2300 oraz Carpat sport za 1800 Airtrack na kołach 28' oraz budżetowy Lincorn Z grubsza wszystkie modele które chodziły mi po głowie. Zastanawiam się tylko czy nie są zbyt "sportowe" dla moich zastosowań, poszukam też czegoś bardziej trekingowego, z wysoko podniesioną kierownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Nic wartego uwagi na dodatek tylko ostatni jest crossem. Nie kupisz nic sensownego na Amazonie tracisz czas. Kup jak człowiek rower w normalnym sklepie rowerowym a ten rabat na amazonie przeznacz na coś w czym Amazon się specializuje, jakaś elektronika czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Hmmm, cross tu tylko jeden - Airtrack. Reszta to MTB, o czym zresztą napisane jest na stronach. Seet6, lincorn i tanszy Carpat mozna sobie darować, bo 21 biegów sugeruje ze tam może byc wolnobieg, a tego warto unikać. Pozostałe 3 niczym się nie wyróżniają, sprzętem odpowiadają budżetu - jest ciężko i tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adelaf Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 MTB też odrobine rozważałem ale boje się braku komfortu podczas jazdy. Jak oceniacie Airtracka? Z tego co kojarzę to Acera i Tourney dają radę; v-brake to przynajmniej prosta konserwacja. Zależy mi trochę żeby amor był blokowany z kierownicy, ciężko mi ocenić czy w tym wypadku tak jest czy on nie ma opcji blokady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Ten uginacz nie ma wogóle blokady skoku a co dopiero na kierownicy. Kup sobie https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-x-force-v4-męski_pid=390 jak chcesz V'ki. Tu specyfikacja tego Airtracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adelaf Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Fajny, aczkolwiek nie ma go na Amazonie.de. Będę szukał dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.