D_Y_R_U Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Witam. Zaczynam przygode w zakresie turystyki rowerowej i przyszedł czas na sakwy. Zdecydowałem sie na Ortlieba Sport Packer Classic lub Gravel-Pack. Zastanawiam sie jednak nad pojemnością bo doświaczenia mam zero. 25l czy 30l ... czy to nie za mało na 4... 5 dni jazdy? Dodatkowo będe brał na kierownice 15l i mam pod siodło 4l. Co sądzisie ? wiem że każdy pakuje sie inaczej ale może ktoś doświadczony coś podpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Ja z jedną 30-tką zrobiłem traskę dookoła Polski. Spokojnie więc da się. Na 3-4 dni bierzesz praktycznie to samo co i na 24 dni. Więc... najważniejsze co chcesz ze sobą brać, czy zamierzasz spać pod namiotem czy w hotelach/agro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Na pierwszy długi wyjazd mieliśmy boczne sakwy i łączącą je torbę na bagażniku, rok później zastanawialiśmy się, co w niej było, bo wszystko weszło w boczne. Bagaż wypełnia dostępną przestrzeń. Robiłeś może próbne pakowanie by ogarnąć na spokojnie ilość rzeczy, które weźmiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D_Y_R_U Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Nigdy nie pakowałem sie na rower a tym bardziej w sakwy. Jeszcze nawet nie analizowałm co miałbym zabrać ... oczywiście minimum ale.... wyjdzie w praniu ... Jade R10 z początkiem lipca wiec jest czas ... chyba kupię Ortlieba Sport Packer Classic, pod siodło mam ORTLIEB Saddle Bag Two 4l, a na kierownice ORTLIEB Ultimate Six Classic 7l .... 40l razem .. powinienem się spakować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Mam Gravel Paki, to jest 2x12,5 l. Zależy co spakujesz, u mnie było ciasno, bo większość miejsca zajmowało żarcie lio. Na sam bagaż typu odzież, kuchenka, materac, elektryka - wystarczy. Cześć odzieży i psiwór - na kierownicę. Drobiazgi typu apteczka, narzędzia, podręczne - torba pod rramą Zrób sobie przymiarkę, kładąc na łóżko wszystko co chcesz zabrać i oceń Edyta: Torba na kierownicę to średni pomysł, chyba że nie za ciężka i nie za obszerna. Takie moje zdanie. Ja tam wepchnę tylko mały psiwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.