Skocz do zawartości

[do 2000zł] uniwersalny

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za rowerem do jazdy rekreacyjnej ~2 razy w tygodniu. Nie mam specjalnych preferencji. W lokalnym sklepie rowerowym powiedzieli mi nie nie ma sensu kupować nic nowego poniżej 2500zł w co nie uwierzę zwłaszcza przy moich potrzebach.

W internecie znalazłem Kross hexagon 5 za 2150zł - czy faktycznie nie ma sensu brać nic tańszego np z allegro? Nie wiem jak często będę używał roweru i czy jest sens kupować ten za 2k

ile ważysz i mierzysz? Jaka długość nogi ?

Generalnie rower z wolnobiegiem to "nie jest to" ...

Tematów "jaki rower do 2000" jest tu na pęczki - najpierw przejrzyj a potem wróć z konkretami.  :) 

Czy jest ci wszystko jedno czy crossowy czy "góral" ?

Wersje "amortyzowane":

Jeśli jesteś w stanie ciut podnieść budżet to Integral od wersji V3 (bo V2 nie jest obecnie dostępny), względnie x-force V4

względnie Kands Maestro

Rama 19" rzecz jasna.

Jeśli 2000 to sufit cenowy, pozostaje kands crossline 1100 lub spartacus cross 3.0

Sztywniaki - lazaro aero V3.

Ten ostatni jest chyba najciekawszy - octalink, sporo grupy alivio, 3x9 i brak pseudoamortyzatora.

Możesz też zajrzeć do Deca....

Dziękuję bardzo za propozycje :)

Według mojego rozumowania preferowałem wybrać rower z hamulcami linkowymi bez hydrauliki, żebym w razie usterki mógł ogarnąć to sam bez interwencji serwisu - co o tym sądzisz?

Jeśli radzisz wybrać z hydrauliką to co jest lepsze to co proponujesz czy kross hexagon 5?

Cytat

Ten ostatni jest chyba najciekawszy - octalink, sporo grupy alivio, 3x9 i brak pseudoamortyzatora.

Mówisz o Lazaro INTEGRAL V3?

Cytat

Możesz też zajrzeć do Deca....

Nie bardzo rozumiem, rozwiniesz?

Od najsłabszych:  tourney -> altus -> acera -> alivio -> deore ....

Obręcze oczkowane lepsze, lepiej mieć blokadę amora niż nie mieć - ale w tych pieniądzach to wciąż są atrapy amortyzatorów...

Zwróć uwagę na masy sztywniaka i "resorowców" 

Aero V3 - póki jeszcze dostępny .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...