mariusz23123 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Rozglądam się za rowerem do jazdy rekreacyjnej ~2 razy w tygodniu. Nie mam specjalnych preferencji. W lokalnym sklepie rowerowym powiedzieli mi nie nie ma sensu kupować nic nowego poniżej 2500zł w co nie uwierzę zwłaszcza przy moich potrzebach. W internecie znalazłem Kross hexagon 5 za 2150zł - czy faktycznie nie ma sensu brać nic tańszego np z allegro? Nie wiem jak często będę używał roweru i czy jest sens kupować ten za 2k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz23123 Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 https://allegro.pl/oferta/lazaro-28-integral-v1-solidny-cross-men-altus-12054607986 Widziałem, że na forum ktoś polecał ten rower. Co radzicie zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 ile ważysz i mierzysz? Jaka długość nogi ? Generalnie rower z wolnobiegiem to "nie jest to" ... Tematów "jaki rower do 2000" jest tu na pęczki - najpierw przejrzyj a potem wróć z konkretami. Czy jest ci wszystko jedno czy crossowy czy "góral" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz23123 Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 180cm 77kg Będzie to od czasu do czasu asfalt i las. Osobiście spodobał mi się Lazaro Integral V1. Co o tym sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Wersje "amortyzowane": Jeśli jesteś w stanie ciut podnieść budżet to Integral od wersji V3 (bo V2 nie jest obecnie dostępny), względnie x-force V4 względnie Kands Maestro Rama 19" rzecz jasna. Jeśli 2000 to sufit cenowy, pozostaje kands crossline 1100 lub spartacus cross 3.0 Sztywniaki - lazaro aero V3. Ten ostatni jest chyba najciekawszy - octalink, sporo grupy alivio, 3x9 i brak pseudoamortyzatora. Możesz też zajrzeć do Deca.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz23123 Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Dziękuję bardzo za propozycje Według mojego rozumowania preferowałem wybrać rower z hamulcami linkowymi bez hydrauliki, żebym w razie usterki mógł ogarnąć to sam bez interwencji serwisu - co o tym sądzisz? Jeśli radzisz wybrać z hydrauliką to co jest lepsze to co proponujesz czy kross hexagon 5? Cytat Ten ostatni jest chyba najciekawszy - octalink, sporo grupy alivio, 3x9 i brak pseudoamortyzatora. Mówisz o Lazaro INTEGRAL V3? Cytat Możesz też zajrzeć do Deca.... Nie bardzo rozumiem, rozwiniesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz23123 Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Cytat Ten ostatni jest chyba najciekawszy - octalink, sporo grupy alivio, 3x9 i brak pseudoamortyzatora. Tzn miałem na myśli Lazaro Aero V3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz23123 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Ostatnie pytanie który rower jest z lepszych komponentów LAZARO R7 27,5'': czy LAZARO INTEGRAL V3 o w takiej konfiguracji: Dziękuję za dotychczasową pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Od najsłabszych: tourney -> altus -> acera -> alivio -> deore .... Obręcze oczkowane lepsze, lepiej mieć blokadę amora niż nie mieć - ale w tych pieniądzach to wciąż są atrapy amortyzatorów... Zwróć uwagę na masy sztywniaka i "resorowców" Aero V3 - póki jeszcze dostępny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 W dniu 5.06.2022 o 07:02, mariusz23123 napisał: który rower jest z lepszych komponentów No lepsze ma Integral tylko, że on jest crossem, a ten pierwszy MTB i to na kole 27.5 cala, więc z jego uniwersalnością można polemizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz23123 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Doszedł do mnie integral V3. Jestem bardzo zadowolony i dziękuję za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.